Kome i kako da priđete?

Ma koliko da je atmosfera u klubu dobra, ponekad ništa ne može da nas opusti. U grču smo jer smo izašli sa svesnom namerom da nekog upoznamo. Tu ni alkohol ne pomaže, jer njime često samo povećavamo svoju trenutnu nespretnost. U nepovoljnom položaju su, uglavnom, muškarci.

Ženski trud oko sopstvenog izgleda biva primećen još dok dama hoda do željenog mesta. Ona oseti poglede na sebi kroz tišinu koja je usledila njenom pojavom. Sve joj ukazuje na to da je dobar ulov zagarantovan. Potpuno zadovoljna, ulazi u prostor, ocenjuje izgled prisutnih i procenjuje svoje šanse. Lepa, spremna da nekog osvoji, desi se da ipak prođe bez velikog uspeha. Šta je uzrok tome?

 Ženi se, u provodu, često dopadne neko ko je nedostupan. Ta nedostupnost se ogleda u tome što je muškarac, ili u ženskom društvu, ili sa drugarima pa veče provodi u strogo muškoj energiji uz gomilu piva. Ovde je jasno da je On ili zauzet, ili prolazi kroz period mirovanja, pa je samim tim i nezainteresovan. U ovom slučaju, čega god da se dama doseti, mala je verovatnoća da dobije pažnju.

Mobilni telefoni su veliki neprijatelji tokom ljubavnog lova. Dopao vam se neko, ali ste primetili da je u roku od 15 minuta 5 puta pogledao u telefon, otkucao poruku. Prvo što vam padne na pamet, jeste da je osoba zauzeta. Međutim, to ne mora da bude slučaj. Možda je u pitanju nervna napetost, praznina, želja da ugleda bilo kakvu poruku na svom mobilnom telefonu, koja će uspeti da smanji osećaj usamljenosti.

 Dešavaće se da vam se taman pogledi sretnu, kad njegova ruka, pa i pogled, krenu ka džepu. On izvadi telefon, pročita poruku i nasmeši se. Ipak, kako smo samo obični ljudi, ne bi trebalo da verujemo u istinu nastalu našim režiranjem. Ostaje nam da nastavimo sa šarmiranjem, i bar mi, zaboravimo na mobilne telefone u trenucima potrage za drugom polovinom.

Loš prvi kontakt je poguban.  Neki osvajaju na prepad. Bučni su, a postupci im se graniče sa pozitivnom ludošću. Oni su otvoreni, a želja da vas osvoje vidi im se na licu. Prvi kontak mora biti najbolji deo nas. Ako muškarac priđe devojci sa rečima „uvek se dobro provedem i sa 20 i sa 100 hiljada evra“ ili „ izvini hoćeš da ti sredim slušne aparate ako me ne čuješ“ a sve to uz grohotan smeh, onda je sigurno da ovde nema mesta ni za prijateljstvo.

Veliki broj muškaraca je u strahu prilikom potrage. Postoji kontakt očima, ali je on nesiguran jer govori: „Sviđaš mi se, prišao bih ti, ali molim te olakšaj mi, jer me je strah da ćeš me odbiti“. Sve se u očima vidi, pa i svaka misao. Zato uvek prilazite bez straha i potpuno samouvereno, uz vidnu želju da joj pružite pažnju i vreme.

Kada dođete kući bez ijednog novog broja telefona, onda shvatite da je bilo mnogo lakše ostvariti kontak na ulici, jer su tišina i pogledi bili jasni pokazatelji da ste se nekome dopali. U zajedničkoj prostoriji, nešto se dogodi. Zavlada ograničenje, mentalno, energetsko, koje učini da ostanemo bez ideje i hrabrosti. Ali ipak, dovoljno je samo da se prisetimo svih onih ljudi koje smo sretali u dolasku, pa da nam samopouzdanje poraste, a okovi prekinu.

Može da vam se desi i potpuno suprotna stvar. Da privučete veći broj zainteresovanih, ali da od svih njih nisakim ne ostvarite mogućnost za ponovno viđanje. To je zato što se osećate kao roba na pijaci, a katkad i kao kupac koji od šarenila ne vidi ništa.

U izlazak nemojte da nosite svoje frustracije, misli i strahove, već sigurnost. Nju ćete dobiti ako sednete i razmislite, podsetite se svojih kvaliteta. Udvarajte se sebi i zavolite se. Osim krpica, počnite da navlačite seksualnost, šarm i energiju. Tamo gde ste krenuli nosite sebe, ali ne kroz uvežbane poze, grimase, pokrete i pripremljene viceve. Ne glumite, već pokažite svoju pravu radost života.

Uspostavite kontakt sa sobom, da biste ga ostvarili sa drugima. Tada će vam biti jasno kome i kako da priđete!

foto:  stockimages at FreeDigitalPhotos.net