ID 10077444

Da li verujete u bezuslovnu ljubav?

Ako vaš partner kaže da vas prihvata onakvim kakvi jeste, bezuslovno, istina je drugačija…

Da bismo ušli u vezu neki uslov mora da postoji. Volimo one koji su nam slični, privlačni, koji se ponašaju prema našim uverenjima…

Oni koji veruju u bezuslovnu ljubav,  ne znaju za radost, jer ne vole sebe. Ove osobe su često bez volje da rade na svojim potencijalima i snovima. Slepo veruju da su ovakve savršene, da ne moraju ništa da rade i da će ih partner, svejedno, voleti.  Zbog toga prestanu da napreduju.

Zato je jako bitno da shvatimo da, za stupanje u odnos, svi imamo neki uslov koji pronalazimo u drugima. Tada se neće desiti da se ulenjimo i izgubimo sve ono što je partnera privuklo.

Nema bezuslovne ljubavi, ali ima slobodne. U vezi, partner je slobodan da se ostvaruje, otkriva sebe, da se druži, putuje, odlučuje… Ako je veza čvrsta, to nas ne isključuje iz njegovog života i ne smemo ga, ni na koji način, remetiti u napretku. Isključeni smo onda kada se partnerove akcije, koje ga usrećuju, negativno odražavaju na odnos.

U tom slučaju uđite u raspravu. To je dobar način da se približite jedno drugom, prilagodite, rešite nesporazume. Ukoliko partner posle rasprave odluči da završi vezu, misleći da je tako bolje, jedino što možete jeste da to poštujete.

Veza je deo naše celokupne enegrije, ali veoma važan, koji ne sme da bude zanemaren, ali ni da postane naša jedina preokupacija. Tada je ljubav slobodna.

Ako ste od onih koji veruju u bezuslovnu ljubav, ali je od partnera ne dobijaju, vreme je da razmislite o svom ponašanju, uverenjima, ostvarenosti…. Zbog sopstvenog nezadovoljstva ne smete da remetite partnerove navike koje ga čine srećnim, niti da negativno utičete na njegovo samoostvarenje. Individualnost u vezi mora da postoji.

Ako vam partner kaže da vas bezuslovno voli, i da šta god vi pogrešno uradili ili rekli, njemu ne smeta, verovatno nema dovoljno samopoštovanja, samopouzdanja, i beži od samoće… Objasnite mu da je to nemoguće i pitajte ga zašto je odabrao vas. Možda uslov koji vi imate otkrije njegove razloge i namere!

Da bi vas drugi voleli onako kako treba, a vi sebe i druge, potreban je jedan uslov – da radite na samoostvarenju!

foto:freedigitalphotos.net