fbpx

Tri lica ogledala

Predstava „Tri lica ogledala“ je pozorišni i društveni eksperiment koji spaja u jedno, glumca kao osobu, kao lik i kao društveno osvešćeno biće. Predstava će biti igrana u petak, 20. januara od 20h u Parobrodu.

[su_highlight]Omen teatar, režija-Gordana Lebović, dramaturgija-Vanja Nikolić, uloge tumače: Slobodan Beštić, Pavle Pekić, Vlada Aleksić.[/su_highlight]

 „Tri lica ogledala“ otkriva tri lica društvene stvarnosti. Prvu svakodnevnu, svima vidljivu koja nas informiše o zbivanjima oko nas. Drugu skrivenu, a ipak univerzalnu i arhetipsku. Treća misaonu, intelektualnu, kritičku, onu sposobnu da otkrije mehanizme funkcionisanja prve dve. Da bismo videli ta lica javnosti, potrebno je da vidimo sve njene odraze u ogledalu i da ih postanemo svesni. Potrebno je da skinemo sopstvene maske, pa pogledamo sopstveni odraz i budemo iskreni prema sebi. Zato je neophodno da u potpunosti poverujemo u pozorišni čin kome prisustvujemo, da prihvatimo učešće u njemu, da mu se prepustimo i da mu verujemo. Praveći izbore, opredeljujemo se za ono što nam više prija. Praveći izbore, opredeljujemo se koga podržavamo. Praveći izbore, opredeljujemo se kako mislimo. Praveći izbore opredeljujemo se ka kom ekstremu možemo da odemo. Predstava „Tri lica ogledala“ je od strane pozorišne javnosti i kolega, doživljena kao najbolji off projkat prošle godine.

Info za rezervacije i karte na 011 4142163.

More Stories
Češka književnica Petra Hulova na Sajmu knjiga