grejs finalno e1414534712555

Odabrane su glumice za predstavu Dogvil

Odabrane su glumice za predstavu Dogvil: ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić,  dok će Branislav Trifunović igrati sve muške uloge u komadu.

Milica Majstorović i Tamara Aleksić  su odabrane putem audicije za koju se prijavilo 150 kandidatkinja iz celog regiona, a njih 97 je ušlo u uži izbor. Audicija je održana 22. oktobra u beogradskom Mikser House-u i trajala je 12 sati.

Predstavu Dogvil, pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, režiraće Kokan Mladenović, a muziku, koju će komponovati Marko Grubić, izvodiće uživo Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Autore pozorišne predstave Dogvil najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Na bini su tri muzičara i glumci, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.

Premijera – 19. decembar 2014. godine u Mikser House-u.

Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad, Dom omladine Pančeva i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.