kapor

Kabare Halo Beograd

Kabare “Halo Beograd” je omaž Momi Kaporu čiji su mnogobrojni darovi postali zaštitni znak Beograda, grada koji je na njegovim slikama, crtežima i knjigama poprimio obrise velegrada, jedinstvene metropole na svetu. Kabare premijerno gostuje od 29. maja u 20h na Maloj sceni Madlenianuma, a reprize su 29. maja i 15. juna.

 

Po tekstu Mome Kapora, priredila: Rada Đuričin; Igraju: Rada Đuričin, Vladimir Racković, Vladimir Cvejić.

Scenario za ovu predstavu sačinila je Rada Đuričin od tekstova iz Kaporovih knjiga “ 011” i “Sto nedelja blokade” i muzike, delova iz poznatih pesama. To je iskrena izjava ljubavi Beogradu, pokušaj da se otkrije večita tajna beogradskog duha, magija njegove privlačnosti.

Ali Beograd, kako Kapor kaže, kao metafora i način življenja, se razotkriva u nekom vicu, u urođenoj ležernosti sa kojom se primaju i pobede i porazi. Beograd je SVUDA, gde je jedinica za merenje stila – ŠARM!

Momo Kapor i Rada Đuričin družili su se od studentskih dana i uspešno su sarađivali. Rada je neke od Kaporovih tekstova adaptirala za scensko izvođenje. Bile su to rado gledane predstave 011 i KRAJ VIKENDA u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u kojima je ova vrsna glumica igrala sa Mišom Janketićem. Pored toga igrala je u KABAREU EMBARGO u Ateljeu 212, pa u TV seriji KABARE 011 i TV seriji MALI OGLASI. Ove predstave su doživele brojna izvođenja i u zemlji i u mnogim gradovima Evrope i Amerike, a serije su imale više repriza na televiziji.