Image 1

Premijera komedije Holivudski san

Po motivima komada “Kamenje u njegovim džepovima” Meri Džons

Večeras, 19. novembra u 18h u UK Stari grad biće održana premijera predstave “Holivudski san”, u režiji i adaptaciji dvojice sjajnih mladih glumaca Miloša Đurovića i Dušana Matejića. Reprizna izvođenja su zakazana za 20. i 21. novembar u 18h.

Uloge: Miloš Đurović i Dušan Matejić

Kostim: Ana Milojković

Dizajn svetla: Gordana Pantelić

Dizajn tona: Bratislav Vasilić

Video: Jelena Mitrović

Predstava HOLIVUDSKI SAN jeste komedija sa melodramskim elementima o dva srpska mladića koji žele da promene svoj život, da ostvare svoje snove, da postignu nešto veliko. Oni su statisti na snimanju holivudskog filma, a to snimanje se dešava na Kopaoniku. Boško i Mirko, siromašni i jednostavni ljudi, susreću se sa velikom filmskom mašinerijom koja ih u početku fascinira a, zatim, počinju da upoznaju i njene druge strane..

U ovoj predstavu dva glumca igraju po sedam različitih likova – dakle, ukupno će četrnaest likova publiku voditi kroz priču ove komedije sa povremenim setnim trenucima. Duhovitosti, koja izvire iz ovog teksta, sasvim prirodno i spontano se priključuje i sâm mentalitet malog i običnog čoveka iz srpskog gradića. 

Sve njih igraju i sa lakoćom otelovljuju Miloš Đurović i Dušan Matejić – bez suvišnih scenskih elemenata, čistom glumačkom igrom, baš kao kad se deca igraju (ozbiljno i sa radošću), dopuštajući gledaocu da prisustvuje različitim transformacijama glumca koje se odvijaju pred njim sada i ovde. Na taj način – dva glumca stvaraju magiju na sceni, uzbudljivu pozorišnu avanturu, koju bez ostatka i rezerve dele sa svojom publikom. U ime Igre!

Cena ulaznice 500din.

Prodaja karata i rezervacije na broj +381 11 4142 163

Broj mesta je ograničen.