02b8cf3a 3b0e 4bd1 a3a1 6bfe17edd7c3

„Pozorište čuda“ pred Beogradskom publikom, šta nas očekuje do kraja festivala?

Sinoć je, simbolično na Svetski dan nauke, otvoren festival Pozorište čuda ,koji će trajati sve do ponedeljka 14. novembra, a održava se na više lokacija u Beogradu.

Na punoj sceni  „Mata Milošević“, na Fakultetu dramskih umetnosti, festival je otvoren artscience predstavom „Život, vaseljena i sve ostalo“ u produkciji Laboratorije interaktivnih umetnosti FDU, nakon čega se publika zaputila u Astronomsku opservatoriju na Zvezdari kako bi saznali šta je zapravo „Berilijum“.

Do ponedeljka publiku očekuje čudesno putovanje kroz različite naučne discipline, a u formi inovativnih pozorišnih izvođenja. Opseg tema na koje će ovogodišnje Pozorište čuda dati odgovor je širok, od fenomen sinestezije, priča o poreklu svetlosti, načinima neuobičajene upotrebe geografskih karata, unutrašnjeg života biljaka, do kvantne mehanike i najnovijih teorija o nastanku Solarnog sistema.

Pored Fakulteta dramskih umetnosti, predstave će se igrati i u Bitef Teatru, Narodnom pozorištu, Kulturnom centu Magacin, Ateljeu 212, Teatru Vuk i Zvezdara teatru.  Svi programi u okviru festivala su besplatni, a kako biste sačuvali svoje mesto, usled ograničenog kapaciteta, popunite formular koji se nalazi na sledećem linku.

Festival Pozorište čuda glavna je projektna aktivnost međunarodnog projekta CURIOUS, koji FDU Laboratorije realizuje u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Italije, Bugarske i Belgije, a uz podršku Kreativne Evrope, Ministarstva kulture i informisanja RS, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i EU Delegacije u Srbiji.