turizam2022 kzn 9748

SAJAM TURIZMA ZA NOVO VREME

Juče je na Beogradskom sajmu održana konferencija za medije na kojoj je najavljen 43. Međunarodni sajam turizma, kao i prateće manifestacije: 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE.

Slogan ovogodišnjeg sajma „Između planina i mora“ poziva ljubitelje putovanja da prema svojim afinitetima, iz bogate sajamske ponude, odaberu između tradicionalno aktuelnih morskih destinacija ili planinskog turizma i aktivnih tura.

Na Beogradskom sajmu najavljen je iščekivani 43. Međunarodni sajam turizma, najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu jugoistočne Evrope. Posle jednogodišnje pauze, Sajam turizma biće održan od 24. do 27. marta 2022. god. ibiće usmeren ka oporavku i obnovi turističkog ambijenta, kao i promociju trendova i inovacija koje će oblikovati budućnost turističke industrije.

Uz prateće manifestacije, 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE, sasajmom će krenuti talas nove energije, a kroz uspostavljanje kontakata i umrežavanje svih učesnika, trasiraće se pravac ostvarivanja boljih poslovnih rezultata.

Ekskluzivne sajamske cene, first minute ponude i paketi sa mnoštvom pogodnosti ovu manifestaciju čine omiljenom kod posetilaca, jer imaju priliku da izaberu putovanja prema svojim afinitetima: porodična putovanja, putovanja za mlade, daleke destinacije,city break…

Zemlje koje su do sada potvrdile svoje učešće su Grčka, Turska, Crna Gora, Egipat, Bugarska, Rusija, Severna Makedonija, Tunis, Rumunija, Mađarska i Slovačka, a prvi put na sajmu nastupa Malezija sa svojom bogatom turističkom ponudom.

“Beogradski sajam je i na ovogodišnjoj manifestaciji nastavio sa programom organizovanog dovođenja kupaca. Poslovne aktivnosti organizuju se u saradnji sa PKS-om i Evropskom mrežom preduzetništva, a odvijaće se u specijalnom prostoru „B2B Meetings”.

17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA biće održan u halama 2A i 2C i okupiće najznačajnije kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom najsavremenijih proizvoda za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Sajam turizma uz prateće manifestacije prilika je za susrete poslovnih ljudi u turističkom, hotelskom i ugostiteljskom biznisu, promociju turističkih kapaciteta Srbije u hali 4 i podizanje celog turističkog sektora na viši nivo.

Za posetioce, omiljen turistički događaj, u četiri dana nudi mogućnost ekskluzivnih sajamskih pogodnosti za putovanje i odmor, ali i degustaciju najboljih vina, rakija i gastronomskih specijaliteta ovog podneblja.

Celodnevna dešavanja, prezentacije, promocije, degustacije, uz druženja i nezaboravne susrete razlog su zašto posetioci vole i iščekuju ovaj nezamenljivi i vanserijski događaj.