Novi Hrabri Svet

FEST: Jedna od najznačajnijih filmskih smotri u Cineplexx bioskopima

Ovogodišnji, jubilarni 50. FEST odigrava se u Cineplexx UŠĆE Shoping Center i Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu od 26. februara do 6. marta. Ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Kao i svake godine, program FEST-a krasiće najzapaženiji naslovi protekle sezone, kao i oni od kojih se očekuje da budu učesnici mnogih drugih festivala u narednoj sezoni. Ovogodišnji FEST imaće nekoliko programskih celina: Glavni takmičarski program, Glavni program – van konkurencije, Gala, FEST 50, FEST Fokus, FEST Fokus van konkurencije, Info FEST, FEST 50 i Specijalne projekcije.

Pod sloganom „Novi, hrabri svet“, što je aluzija na moto prvog festivala („Hrabri, novi svet“, 1971), ovaj FEST donosi nam filmove koji su prošle godine osvojili glavne nagrade na dva najznačajnija svetska festivala – u Kanu i Veneciji: film ,,Titan” rediteljke Žulije Dukorno (dobitnik Zlatne palme u Kanu) i ,,Događaj” rediteljke Odri Divan (osvojio nagradu Zlatni lav za najbolji film na 78. Filmskom festivalu u Veneciji).

Na FEST-u ukupno, ima sedam srpskih dugometražnih igranih filmova, dva kratka i četiri rađena u koprodukciji.

Iako je prvi FEST održan pre više od 40 godina i ove godine sa istom energijom nastavlja svoj veliki kulturološki i obrazovni zadatak šireći filmske horizonte svim ljubiteljima filmske umetnosti. Još jedna od novina je uvođenje nagrade Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, kao i Beogradski pobednik za dosadašnje stvaralaštvo.

Ulaznice za projekcije filmova u okviru 50. jubilarnog FEST-a u prodaji su na blagajnama Cineplexx UŠĆE Shopping Center i Cineplexx Galerija Belgrade bioskopa, kao i putem aplikacije CineplexxRS.

Novu Cineplexx aplikaciju možeš preuzeti sa App Store , Google Play i Huawei App Gallery prodavnica. Ili rezervisati karte putem mejla: bioskop@cineplexx.rs

Detaljan repertoar projekcija filmova sa FEST-a možete pogledati u dokumentima u prilogu i na na linku: https://bit.ly/36E7G7d kao i detalje o filmovima.