DSC05503

KOREŠPODENTI PUTUJU U KANADU

Predstava „Korešpodencija“ ovog meseca će gostovati u Torontu u Izabel Bader teatru 19. oktobra, kada su zbog velikog interesovanja zakazana dva izvođenja, i 20. oktobra. Za malo više godinu dana ovo je treća predstava Zvezdara teatra koja gostuje u ovom pozorištu. Nakon „Hipnoze jedne ljubavi“ i predstave „Voz“, publika u Torontu će imati mogućnost da vidi i „Korešpodenciju“ koja je premijerno izvedena 2018. godine, a do sada je osvojila čak sedamnaest nagrada na prestižnim pozorišnim festivalima.

Svako ko pogleda predstavu „Korešpodencija“ postaje deo pozorišne tradicije koja traje skoro četrdeset godina. Nastala prema delu romana „Zlatno runo“ Borislava Pekića u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza, predstava je još osamdesetih godina postala jedna od najvažnijih komedija na domaćoj pozorišnoj sceni i uverila nas u to da prepiska može biti veoma zanimljiva i dinamična teatarska forma.

Na scenu Zvezdara teatra je postavljena u režiji i scenografiji Gorčina Stojanovića. Priču o cincarskoj porodici iz 19. veka oživeli su glumci Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

foto: Nikola Vukelić