Kontakt koncert Elemental foto dusan milenkovic 0770

Iako je KONTAKT 2022 završen u narednim danima publika ima priliku da pogleda  dve

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Regionalni muzički događaj KONTAKT 2022 završen je 26. marta u izuzetnoj atmosferi, rasprodatim nastupima bendova Rebel Star i Bohemija u Anti Shop Elektropioniru, kao i Elemental u Domu omladine uz predgrupu iz Makedonije, mladu Dinu Jashari.

Konferencijski deo programa poslednjeg dana Kontakta započeo je panelom “Nova runda sa RUNDOM  (Regionalno udruženje nezavisnih diskografa – Balkan” ),  koji se bavio pitanjima kada će se i da li će se ikada tržište oporaviti od pandemije, šta se promenilo dve godine od dolaska streaming servisa u region, kako monitoring emitovanja muzike u Srbiji utiče na posao diskografa i kako postaviti regionalnu muzičku scenu na globalnu mapu. Na ove uzbudljive teme govorili su Pavle Eftimovski (Glitch Records / Srbija), Zdenka Milanović (Lampshade Media / Srbija), Jaša Bužinel (Moonlee Records/MENT / Slovenija), Edin Muftić (Sarajevo Disk / BiH), Dario Draštata (Runda / Dallas Records / Hrvatska i Srbija).

Čak tri evropske prestonice kulture, Rijeka – nekadašnja, Novi Sad – sadašnja, Nova Gorica – buduća, susrele su se na #Kontakt2022 konferenciji u okviru panela “Prestonice kulture – regionalne i nacionalne” na kome su svoje iskustvo izneli Ivan Šarar, Rijeka (HR), Nemanja Milenković, Novi Sad (SRB), Sanja Popov Leban, Nova Gorica (SLO).

Iako je KONTAKT završen, u narednim danima publika ima priliku da pogleda  dve izložbe otvorene na ovom događaju:

•Izložbu fotografija Nemanje Đorđevića ,,Laneganov put ka sutrašnjici” u Anti Shop Elektropioniru, Cetinjska 15, do 30. marta.

•Izložba digitalnih crteža Branislava Babića Kebre u Kuli – Cetinjska 15, 𝐝𝐨 𝟑𝟏. 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐚 svakog dana 𝐨𝐝 𝟏𝟖 𝐝𝐨 𝟐𝟐𝐡 .

Svi paneli biće dostupni da se pogledaju odloženo, onlajn na društvenim mrežama i YouTube kanalu CEBEF-a i KONTAKT konferencije.

KONTAKT su organizovali producentska kuća „Kontakt konferencija“, promoterska kuća Odličan Hrčak i Centar beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda. Za dodatne informacije na raspolaganju je sajt www.kontakt.org.rs.

Fotografije: CEBEF / Belkisa Abdulović i Dušan Milenković