fbpx
LookerWeekly.com magazin

Konkurs za decu: ,,NOVOGODIŠNjA PRIČA”

Martovski LookerWeekly 2021 baner

Konkurs je otvoren od 1. do 31. decembra 2020.

Dečji kulturni centar Beograd raspisuje konkurs za upis u Filmsku radionicu „Napravi svoj film”. Autori najlepših priča dobiće besplatno pohađanje časova filmske škole. Na konkurs se mogu prijaviti deca i mladi, uzrasta od 12 do 19 godina, koji bi želeli da nauče kako da priče i teme koje ih okupiraju napišu kao scenario, zatim zabeleže kamerom i ispričaju ih filmskim jezikom i snime svoj film.

Uz „Novogodišnju priču“ učesnici konkursa treba da pošalju svoje osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja, mesto stanovanja, broj telefona i mejl) na mejl filmska.skola@dkcb.rs . Konkurs će biti otvoren od 1. do 31. decembra.

Stručni žiri će izabrati petnaest najinteresantnijih priča, a autore tih priča nagradiće učešćem u jednomesečnoj online Filmskoj radionici, koja će se odvijati od 1. februara do 31. maja 2021. godine.

U filmskoj radionici deca i mladi imaće priliku da nauče faze u stvaranju filma. ,,Polaznici ove radionice proći će kroz ceo proces stvaranja jednog filma i videće kako mogu od svojih priča da snime kratke igrane filmove ili kako događaje iz svog okruženja mogu da pretvore u kratke dokumentarne filmove. Želja nam je da mlade obučimo i ohrabrimo da svoja zapažanja iskažu kroz ovaj umetnički medij – istakao je reditelj Branko Vučić, autor programa. Kroz snimanje svog projekta, učesnici će se upoznati sa pisanjem scenarija, režijom, organizacijom, kastingom, snimanjem, glumom, montažom i promocijom filma. Svaki polaznik radionice naučiće da planira, organizuje i sprovede do kraja svoj projekat, učeći se sistematičnosti i radnim navikama.

Dečji kulturni centar Beograd poziva decu i mlade od 12 do 19 godina da pokažu svoju kreativnost i uplivaju u svet umetnosti!

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.