TWD 1015 JD 1030 0111 RT
Eleanor Matsuura as Yumiko, Khary Payton as Ezekiel - The Walking Dead _ Season 10, Episode 15 - Photo Credit: Jace Downs/AMC

FOX: “Okružen mrtvima”, od marta 2021.

Robert Patrik, Hilari Barton Morgan i Okea Eme-Akvari deo su nove glumačke postave 

 Televizijska kablovska mreža FOX najavljuje da će produžena 10. sezona serijala “Okružen mrtvima”, sa šest bonus epizoda, premijerno početi da se prikazuje u ponedeljak 1. marta 2021. na kanalu FOX. U nastavku postapokaliptične sage pojaviće se i novi glumci, među kojima su su Robert Patrik (“Terminator 2”, “Peri Mejson”, “Škorpija”) u ulozi MejsaHilari Barton Morgan (“Tri Hil”, “Kriminalci u odelima”, ”Petak veče sa Morganovima”) kao Lusil, i Okea Eme-Akvari (“Grenland”, ”Kobra Kaj”) u roli Elajdže.

FOX je takođe objavio novi snimak iz epizode pod nazivom “Još jedan”, u kojem se pojavljuju Ros Markvand, Set Gilijam i Robert Patrik, a kao narator tu je i Džoš Makdermit. 

Video tizer možete pogledati ovde.

U poslednjoj emitovanoj epizodi aktuelnog cikusa “Okružen mrtvima” svedočili smo padu Alfe (Samanta Morton) i Bete (Rajan Herst), i konačnom kraju rata protiv Šaptača. Kraljevstvo je poraženo, Hiltop je uništen, a Aleksandrija je napuštena tokom pripreme za konačni obračun. Preživeli su bili zatočeni i razdvojeni jedni od drugih. Međutim, kada su se suočili sa skoro sigurnom smrću, ujedinili su se i zauvek eliminisali pretnju od horde.

U šest novih epizoda pratimo preživele dok pokušavaju da se oporave od posledica uništenja koje su Šaptači ostavili za sobom. Godine provedene u iščekivanju boljeg sutra, između života i smrti, napokon na videlo prizivaju traume iz prošlosti. U nastavku 10. sezone gledaoci će videti ranjivije strane svojih junaka. Zapitaće se u kakvom stanju su čovečanstvo, njihove zajednice, ali i njihovi umovi. Pitanje – Ima li života posle smrti, zvuči opravdanije nego ikad. Hoće li junaci “Okružen mrtvima” uspeti da pronađu snagu da zajedno izgrade novu budućnost?

Serijal je zasnovan na stripovima Roberta Kirkmana, čiji je izdavač “Image Comics”. Producent serijala “Okružen mrtvima” je „AMC Studios“, izvršni producent je Skot M. Gimpl, šouraner je Andžela Kang, a ostali prodcuenti su Kirkman, Gejl En Herd, Dejv Alpert, Greg Nikotero, Džozef Inkaprera i Deniz Hut.