knjiga 2 3d

Umetnost Raspevavanja džez vokalistkinje Sofije Knežević

Mlada džez vokalistkinja Sofija Knežević, bila je izuzetno produktivna tokom pandemije. Nakon objavljivanja albuma “Sofijazz” koji je u poslednjih par meseci dobio veliki broj nominacija i nagrada, nije gubila vreme i upravo je objavila svoju drugu knjigu – Umetnost Raspevavanja.

Ovaj kreativno strukturiran, vrlo informativan vodič uključuje kombinaciju neverovatno edukativnih vežbi koje se bave nekim od najsloženijih vokalnih tema i problema. Od “visokog larinksa” i različitih delova  vokalne anatomije, do 19 svestranih vežbi koje bi trebalo da budu u knjizi svakog modernog vokaliste.

Previše mladih vokalnih profesionalaca ne uspeva da ostvari svoje snove zbog oštećenja na glasnicama ili nemogućnosti izvođenja određenog repertoara, i pod različitim uslovima. Ova knjiga je sveobuhvatno i zanimljivo delo, skrojeno da pomogne bilo kojem izvođaču glasa bez obzira na nivo stručnosti.

Autor, Knežević, daje detaljna objašnjenja i analizu različitih vokalnih problema, kao i na koji način mogu da se reše, održavajući glas svežim, fleksibilnim i dugotrajnim.

www.youtube.com/sofijazzz