Screen shot 2014 05 08 at 15.20.07

Dan domaćeg filma u Dvorani Kulturnog centra Beograda

Dan domaćeg filma održaće se u subotu, 10. maja u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6, sa početkom u 13 sati, a film koji će biti prikazan je RUN FOR LIFE Mladena Matičevića. Film traje 87 minuta i ima engleski titl. Ulaz je slobodan.

Film Run for Life je priča o trojici sportista iz Etiopije koji su svoju zemlju zamenili Srbijom, u potrazi za boljim životom, sportskom karijerom i srpskim državljanstvom. Filmom se prikazuje širok  raspon problema, od globalnih do individualnih, među kojima važno mesto ima pitanje identiteta.

Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa reditljem Mladenom Matičevićem.

Dan domaćeg filma je program posvećen promociji domaćeg filmskog stvaralaštva koji se sastoji od besplatnih projekcija dokumentarnih filmova čiju je proizvodnju pomogao Filmski centar Srbije. Dan domaćeg filma održavaće se jednom mesečno u 11 gradova Srbije i tokom 12 meseci biće predstavljeno ukupno 14 filmskih ostvarenja domaćih autora. Filmovi koji će biti prikazani nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni od strane što brojnije publike. Nakon svake projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.