KRALJEVSTVO BALKANOPOLIS

Novi album Slobodana Trkulje

Novi album Slobodana Trkulje „Kraljevstvo Balkanopolis“ sniman je u četiri zemlje na dva kontinenta i predstavlja Srbiju na potpuno nov način. Album je produciran u Real World Studios Pitera Gabrijela u Engleskoj. Na albumu su radili vrhunski engleski/američki producenti, dobitnici prestižnih Grammy nagrada (Richard Evans, Tchad Blake, Adam Ayan).

Pored Trkulje i srpskih muzičara učestvuju i poznati britanski muzičari David Rhodes, John Giblin, Tony Levin poznati po saradnji sa svetskim zvezdama kao što su Paul McCartney, John Lennon, Annie Lenox, Peter Gabriel, Phil Collins, Simple Minds.

“Kraljevstvo Balkanopolis” iliti “Kingdom of Balkanopolis” je remek-delo moderne srpske tradicije, gde se boja Trkuljinog izuzetnog glasa, srpskih gajdi, frule, kavala i vizantijskog pojanja sreće sa simfonijskim i rok zvukom britanske muzičke scene.

Za orkestarske deonice je bio zadužen Metropole Orchestra iz Holandije, dobitnik Grammy nagrade, koji je sarađivao i sa umetnicima kao što su Andrea Bocceli, Frank Sinatra, Aretha Franklin i dr.

Specijalni gosti na albumu su vizantijski pojci/monasi manastira Kovilj što predstavlja izvestan presedan. Richard Evans, britanski producent, bio je oduševljen izuzetnom akustikom crkve koviljskog manastira i u njoj je snimio Trkuljin vokal i sve druge vokale na albumu.

Postprodukcija albuma je rađena u Gateway Mastering Studios u Americi, mestu gde i sve svetske zvezde kao Beyonce, Jon Bon Jovi, Rolling Stones i Coldplay masteruju svoje albume.

Muzika sa albuma “Kraljevstvo Balkanopolis” će biti korišćena kao osnova za veliki show koji Trkulja priprema u saradnji sa svetskim televizijskim magnatom, vlasnikom firme Alfacam. Alfacam je snimao i prenosio O.I. u Pekingu, Londonu, inoguraciju Putina i Medvedeva, koncerte Rolling Stones, Robbie Williams itd.

Trkuljin spektakularni šou će imati premijeru u okviru kandidature Novog Sada za Evropsku Prestonicu Kulture 2020. i biti emitovan u preko 40 zemalja širom sveta.