Julijana i Zeljka Foto Mrvica 2

Zašto zavolimo obradu više od originala?

Jer za ljubav su dovoljni harfa, ženski vokal i malo magije

Da li biste voleli da čujete svoju omiljenu pesmu i u nešto drugačijoj izvedbi, ili ste jedni od onih koji čvrsto veruju da je original svetinja? Bez obziram kom od dva muzička tabora pripadali, oko jednog se moramo svi složiti. Obrade nikad nikog ne ostavljaju ravnodošnim. Zašto je to tako?

Zanimljive i drugačije obrade pesama mnoge muzičare su približile budnom oku javnosti, i svojom popularnošću nastavile svoj muzički život nezavisno od originalne verzije. Veliki broj izvođača kako domaće tako i strane muzike upravo su na taj način dobili odskočnu dasku i vinuli se u sam vrh muzičke scene. Neki su se upisali i u istoriju muzike zahvaljujući kreativnosti koju su upleli u interpretaciju određenog umetničkog dela. Da li su neki od njih muzičari koje vi baš volite? Koja je vaša omiljena obrada, ona koja je, po vašem mišljenju, bolja od izvorne verzije?

S tim u vezi, izdvajamo jedan interesantan primer novog pogleda na poznate numere!

Predstavićemo vam sjajan vokal, zavodljiv zvuk harfe u kombinaciji sa malo magije, koju sa sobom svaki talentovan muzičar nosi.

Pevačica Julijana Vincan na svom YouTube kanalu postavlja, kako sama kaže, „kreativne obrade manje ili više poznatih domaćih i stranih numera“. Možda ovde pronađete vašu omiljenu pesmu, ili izvođača! Vrlo verovatno ćete zavoleti i samu Vincan, koja se muzikom i pevanjem bavi još od malena, a mnogi od vas su je sigurno već slušali na brojnim nastupima uživo kako u Beogradu tako i širom zemlji, ali i u regionu! 

[su_youtube url=”www.youtube.com/watch?v=798a7xX7o-0″ mute=”no”]https://www.youtube.com/watch?v=WNUzYMwfUh8[/su_youtube]

Julijana je u svojoj produkciji kao prvu pesmu objavila numeru „Shallow“, koju u originalu izvode Lejdi Gaga i Bredli Kuper u filmu „A star is born“. Sledeća, i mnogima omiljena interpretacija, je pesma Vlade Divljana „Samo jednu ljubav imam“. U ovim izvedbama pridružila joj se i harfistkinja i dizajner zvuka Željka Milošević, video je zabeležio Željko Kovačević (Foto Mrvica), dok se za stil pobrinula Sonia Iris Milić. Kako zvuči magičan vokal u pratnji najromantičnijeg klasičnog instrumenta harfe, otkrijte u videu:

„Trebalo mi je šest godina da krenem da snimam nešto za svoju dušu i postavljam to na YouTube. Pevala sam do sada u raznim, divnim bendovima. „Himera“, „The Bite“, „ABBA Real Tribute Band“, „Dea Dia“, a trenutno sarađujem sa Zijom u grupi „Valentino“. Sada, kada sam malo skupila više hrabrosti i iskustva, počela sam jednostavno da uživam u muzici koju volim, na način na koji ja to želim. Ovo mi donosi neizmernu sreću i jako me ispunjava“– kaže Julijana, dodajući: “a u videima koje planiram da snimam vodiću računa o raznim detaljima, kao što su ambijent, stil, izgled, emocija, zvuk. Pažljivo biram muzičare sa kojima sarađujem i uvek će to biti ljudi kojima se divim. Uživam u ovome što radim i vreme će pokazati da li i drugi uživaju u mom stvaralaštvu.“

Najdirektnija podrška je da stvarno poslušate i pogledate snimke, a ako vam se svide, podelite i kliknite „subscribe“, odnosno, „pretplati se“ na YouTube kanalu Julijana Vincan, gde će biti još mnogo kvalitetnih snimaka. 

Koju biste još pesmu želeli da čujete, a da je zapeva Julijana?