Decja filharmonija 2

Dečja filharmonija u Tašmajdanskom parku

Povodom 21. juna, Dana muzike, Dečja filharmonija održaće koncert u Tašmajdanskom parku, kod fontane, sa početkom u 18 časova. Kao solista orkestra nastupiće violinistkinja Katarina Mrvić – višestruki laureat Republičkog takmičenja u violini i violi, pobednica Festivala muzičkih škola Srbije i Smotre talenata u Sremskim Karlovcima. Dirigent je Vera Ilić.

Na repertoaru će se naći prepoznatljiva muzika velikih  filmskih hitova: “Lovac na jelene”, “Ratovi zvezda”,  “Roki”, “Pirati sa Kariba”, “Igra prestola” i druge čuvene kompozicije u aranžmanu Igora Ivića.

Kao deo projekta fondacije „Deca deci“ članovi Dečje filharmonije tokom juna meseca nastupaju na trgovima sa svojim vršnjacima iz gradova-domaćina, kao ekološka koncertna dvorana (“Pop Up Eco Concert Hall”). Svi koncerti su besplatni a umesto ulaznice biće dovoljno poneti pet ambalažu. Turneja se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, u saradnji sa muzičkim školama iz sedam gradova Srbije i uključiće muziciranje i povezivanje dece uz zajedničke nastupe i nastupe solista. Podršku turneji pružaju kompanije: Coca-Cola Hellenic, Sekopak i Lasta.

Članovi Dečje filharmonije su talentovani đaci nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje.  Sa ciljem stavaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija “Deca deci” je od prošle godine proširila aktivnosti na region, oformljen je i regionalni dečji orkestar koji čine deca iz 5 gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Skoplja.