CD OMOT LEONTINA 2024

Pesme sa Dečjeg beogradskog proleća

U okviru manifestacije ,,Beogradski dani porodice” u nedelju 19. maja, od 15 časova, na bini postavljenoj u Art zoni u Studentskom parku, biće održan koncert „Leontina i DKCB”, što je ujedno i naziv novog CD-a u produkciji Dečjeg kulturnog centra Beograd. Zajedno sa Leontinom na koncertu će učestvovati i dečji hor ,,Čarolija”.

Novo audio izdanje ove gradske institucije kulture za decu predstavlja izbor pesama sa Festivala ,,Dečje beogradsko proleće” u interpretaciji Leontine Vukomanović, urednice ovog festivala od 2016. godine. Na tekstove čuvenih pesnika Ljubivoja Ršumovića, Branka Stevanovića, Slobodana Stanišića i drugih, nastale su pesme koje su komponovali Zoran Hristić, Minja Subota, Vojkan Borisavljević, Radoslav Graić, Sanja Ilić i drugi značajni kompozitori. Sve pesme na disku prate dečji horovi – Hor ,,Čarolija” i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Prvi put novi CD „Leontina i DKCB” biće predstavljen najmlađoj publici i njihovim porodicama upravo na ,,Beogradskim danima porodice”, kada će direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd Dragan Marić pokloniti muzički disk najmlađima u publici.