mpq jovano jovanke

Milan Petrović Quartet – Jovano Jovanke

Singl “Jovano Jovanke ” predstavlja interpretaciju poznate makedonske tradicionalne pesme obradjene u jazz aranžmanu Milana Petrovića i njegovog kvarteta, a u okviru aktuelnog albuma “Favorites”. Promocija spota sa živim nastupom biće održana u klubu Babylon (Novi Sad), četvrtak 3. aprila.

Novi singl MPQ za tradicionalnu numeru Jovano Jovanke predstavlja realizaciju i obradu ovog hita na nestandardan način, kako ističe sam Milan Petrović, dodajući da je ideja o nastanku ove numere potekla van članova kvarteta. “ Vlasnik Jazz Bašte, gde redovno sviramo, je predložio da obradimo Jovano Jovanke. Meni se ta ideja svidela dok neki od članova nisu bili oduševljeni. Kako to obično biva u ranim jutarnjim časovima sedoh za instrument, jer mi se javio novi aranžman. Uradio sam početak i srednji deo pokusavajući da pobegnem iz standardnog takta vezanog za tradicional. Reakcija publike nam je ukazala da smo uradili pravu stvar ”, objašnjava Milan Petrović, najavljujući svoj novi spot.

Režiju novog spota potpisuje Andrea Vajda, produkciju Know How Production i Praksinoskop, dok je direktor fotografije Predrag Radosavljević. U spotu su glumili Jelena Gavrilović i članovi Milan Petrović kvarteta. Aktuelni album “Favorites” objavljen je u septembru 2013. godine.