keks
foto: Jelena Petković

Zoe Kida predstavlja autobiografsku pesmu KEKS

Autentična kantautorka Zoe Kida, posle zapaženih singlova “Bejbi, Žena dete, Sunce, Voli me“, predstavlja nam autobiografsku pesmu KEKS, u kojoj će se, verujemo, mnogi roditelji pronaći. Keks je četvrti po redu singl sa EP-a “Žena dete”, za koju je muziku i tekst napisala Zoe, a aranžman potpisuje Ivan Mirković Bambi. Spot je snimila Jelena Petković prema ideji Zoe Kida.

Keks je iskrena, duhovita, autoironična ispovest umorne mame, koja glad za snom zamenjuje keksom i slatkišima. Zoe se sa osmehom seća neprospavanih noći, dana “mrmota” koji nemaju ni početak ni kraj.

Keks”, je u šali nazvana “tužna” pesma sa happy endom, tu je da nas nasmeje, oraspoloži, podseti na slatke muke koje sve zajedno prolazimo kao roditelji. Kroz pesmu pričam priču koja je podsećanje svežim mamama da nisu same i da imaju žensku podršku! Verujem da će me mnogi razumeti”, kroz osmeh je izjavila Zoe Kida.

Njena muzika spontano nastaje, iz njene radoznale duše, miksujući razne žanrove, soul, rnb, funk, pop, afro žanrove i aktuelne muzičke trendove i tendencije. Kao i uvek svoja, prepoznatljivog glasa i modnog stila.

Uskoro očekujemo i spot za pesmu “Adam i Ševa”, dok se poslednja pesma “Visočanstvo” sa EP-a “Žena Dete” očekuje u septembru.

Na jesen  Zoe Kida najavljuje i svoj album prvenac “Cosmic delivery”.

Da je vrlo svestrana pokazuje i kroz svoj brend Žena dete u kojem dominiraju majice sa natpisima stihova njenih pesama.

Zoe je i deo ekipe „Jedro”, gde se okupilo 55 poznatih domaćih muzičara, glumaca i drugih javnih ličnosti koji su otpevali pesmu sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje petoro dece obolele od Dišenove mišićne distrofije.

Tekst pesme nazvane „Jedro” napisala je Snežana Vukomanović, muziku je komponovao Mirko Vukomanović, aranžman je uradio Kiki Lesendrić,  vokalnu produkciju  je realizovala Aleksandra Kovač, a spot je režirala Ana Maria Rossi. Zoe moli sve ljude dobre volje da pošalju broj 5 na 3091.

Uživajte u pesmi i spotu KEKS.