photo by Laslo Antal

Obrade pesama nastalih u Jugoslaviji 80-ih godina

Album ,,Mlad i radostan” za glas, klavir i kontrabas, izlazi 10. decembra

Lidija Andonov (grupa Sixth June) i Andrija Pavlović (LP Duo, Andy Pavlov), udružili su se u poduhvatu stvaranja muzičkog albuma obrada pod nazivom ,,Mlad i radostan” .

Ideja muzičara je da ispričaju priču o muzici, pesmama i autorima koji su svoje karijere započinjali u periodu 80-ih godina, u danas nepostojećoj državi, Jugoslaviji. Ovo je njihov omaž jednoj muzičkoj civilizaciji i pesmama koje su obeležilie naše živote.

Album je snimljen u saradnji sa kontrabasistom Greg Koenom (Greg Cohen)  koji je u svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa muzičarima kao što su Lori Anderson (Laurie Andreson), Tom Veits (Tom Waits), Džon Zorn (John Zorn )i  i Dejvid Birn (David Byrne). Snimatelj albuma je Andrej Mladenović.

,,Mlad i radostan” će krajem ove godine, tačnije od 10. decembra, biti objavljen najpre digitalno, a potom i na vinilu u izdanju izdavačke kuce ,,Sweet Sensation”, koju su početkom ove godine osnovali članovi grupe Sixth June i pijanista Andy Pavlov.

Lidija Anodnov, pevačica i glumica, snimila je sa muzičko-vizuelnom grupom Sixth June sedam albuma i imala zapažene koncerte širom sveta na festivalima i u značajnim klubovima poput Berghain u Berlinu. Osnovala je prvo udruženje dramaterapije u Srbiji. 

Andrija Pavlović je pijanista i kompozitor, osnivač i član muzičkog sastava LP Duo. Objavljuje i pod pseudonimom Andy Pavlov.