Završeno jubilarno 15. Međunarodno takmičenje solo pevača “Lazar Jovanović”

U nedelju, 21. januara, zatvoreno je ovogodišnje, 15. po redu, Međunarodno takmičenje solo pevača “Lazar Jovanović”. Dobitnik glavne nagrade koju dodeljuje organizacija “Kulturni element” i Zadužbina Ilije M. Kolarca je Stevan Karanac, koji je takođe i laureat najviše kategorije. Pored njega, nagrade Kulturnog elementa dobili su laureati duo Mladen Prodan i Katarina Radovanović, kao i solisti Anđela Todorović i Jovana Anić.

Žiri za starije kategorije je radio u sastavu Ištvan Andrejčik, Katarina Jovanović, Aneta Ilić i Edita Garčević – Koželj. Žiri za mlađe kategorije je radio u sastavu Tamara Marković, Dejan Pešić i Davor Mikulić.

Na 15. Međunarodnom takmičenju solo pevača “Lazar Jovanović”, čiji je generalni sponzor GeloRevoice pastile, svim nagrađenim učesnicima dodeljene su diplome i specijalne nagrade. Ovim se ovogodišnje takmičenje ne završava, nego se nastavlja nizom koncerata i događaja. Prvi u nizu koncerata biće veliki završni koncert na kome će nastupiti najbolji takmičari iz svih kategorija i održaće se na maloj sceni Kolarčeve zadužbine.

Kulturni element je umetničko udruženje osnovano 2011. godine u Beogradu i koje okuplja veliki broj mladih umetnika, glumaca, plesača i muzičara, vrhunskih profesionalca u svojim oblastima. Zajedno oni čine jednu od najeminintnijih umetničkih grupa, koja je do sada ostvarila na desetine projekata širom zemlje.