fbpx

Future Islands najavljuje novi album The Far Field

Future Islands, najvio je izlazak novog, petog studijskog albuma, “The Far Field”, za 7. april ove godine. Trio iz Baltimora je takođe objavio i najavni singl “Ran”.

“The Far Field” se nadovezuje na izuzetno uspešni album “Singles” iz 2014. godine, i donosi 12 novih ljubavnih pesama koje potpisuju članovi benda – Samuel T. Herring (vokal, tekstovi), William Cashion (bas, gitara) i Gerrit Welmers (klavijature, programiranje).

Nakon uspeha koji su postigli sa prethodnim studijskim materijalom i stotina nastupa koji su kao Future Islands priredili u tom peridu, trio se upustio u zasebne projekte. Basista Cashion je, sa Bruceom Willenom iz benda Double Dagger, izdao album kao duo “Peals”, Welmers je nastupao pod imenom “Moss Of Aura”, Samuel Herring je tazvijao rep karijeru pod nadimkom “Hemlock Ernst”, Cahion i Harrings uporedo radili u njihovom bendu “the Snails”, dok je Herrings pozajmljivao svoj prepoznatljivi vokal u saradnjama sa hip hoperom Clamsom Casinom i bendom BADBADNOTGOOD.

Future Island su počeli rad na novom albumu u januaru 2016. godine na obali Severne Kalorine i u rodnom Baltimoru, nakon čega su krenuli na mini turneju na kojoj su opipavali reakciju publike tokom tajnih koncerata na kojima su nastupali pod lažnim imenima. Kasnije tokom godine otputovali su u Los Anđeles gde su snimali sa Grammyjem nagrađenim producentom Johnom Congletonom u legendarnom Sunset Sound studiju u kojem su brojni muzičari, od The Beach Boysa do Prince, snimili svoja remek dela.

“The Far Field” je prvi album benda na kojem je bubnjeve uživo odsvirao Michael Lowry, koji im sepridružio pred spektakularno izvođenje pesme ”Seasons (Waiting On You)” u emisiji Late Night with David Letterman. Debbie Harry, iz legendarnog benda Blondie, gostuje u duetu “Shadows”, pretposlednjem singlu sa novog albuma.

More Stories
Kinezi napravili Diznilend