knjiga

Zimsko podne počinje sa dobrom knjigom

Ishabane korice, tvrd povez, požutele strane ili pak miris novih knjiga i privlačnih naslova, dovoljni su da ljubitelji pisane reči posegnu za ovom lepoticom i zavale se pokraj prozora. Ušuškani u omiljeno ćebe, sa kafom u jednoj i knjigom u drugoj ruci, započinje u tišini prava avantura. Mi vam predlažemo da potražite sledeće naslove u knjižarama i uronite u svet slova i magije.

Mekani jastuci, tek skuvana kafa, omiljeni naslov na krevetu, nema boljeg načina da se započne zimsko podne kod kuće. Još ako imate sreće da vas niko neće uznemiravati, šta čekate! Navalite na okretanje stranica sledećih naslova.

Od pojasa naniže, Vudu Popaj

Ako ste u veselom raspoloženju, odličan nastavak dana može da bude uz urebesne pripovesti poznatog muzičara Vudu Popaja. Nezaboravna 1993. godina, besparica, dogodovštine glavnog junaka kako u rođenoj zemlji tako i u inostranstvu, prosto lepe zadnjice čitalaca za fotelju dok ne upiju i poslednju priču ovog vizionara bez vize. Vudu Popaj na duhoviti način podseća na devedesete i snalaženje u okruženju.

Na tebe je red, M. Dž.Arlidž

Ljubitelji horora i misterije će posebno uživati u gašenju sunčeve svetlosti i dolasku mračnog podneva. Tada dolazi vreme za stravične događaje. Autor knjige „Na tebe je red“ nudi čitaocima priliku, da zajedno sa detektivom reše slučaj otmičara i ubice psihopate, koji svoje žrtve nasumično bira.

Tihi gradovi, Goran Skrobonja

Tiho podne uz „Tihe gradove“. Majstor horora i SF književnosti čitaocima nudi kratke priče koje neće ispuštati iz ruku, gutajući redove i strane kako bi naišli odgovor. Goran Skrobonja opisuje različite gradove kojima je jedino zajednička tišina upečatljivog utiska nakon pročitane priče a ima ih ukupno sedam. Doza jeze pomešana sa iščekivanjem i strahom, savršena knjiga za ljubitelje horora.

Pravila privlačnosti, Bret Iston Elis

U slučaju da ste imali mogućnost da se upoznate sa stilom Elisovog pisanja, voleli da čitate „Američkog psiha“ kao i njegov prvi roman „Manje od nule“, onda ćete sigurno voleti i naslov „Pravila privlačnosti“. Naizmenična priča o istim dogođajima kroz različiti pogled troje studenata osamdesetih godina XX veka na fakulteti prati zanimljiva i duhovita iskustva u seksu, željama, očekivanjima. Elis nesumnjivo važi za „lošeg dečka“ savremene američke književnosti.

foto: freedigitalphotos.net