ebb80c56 3b64 9274 7dbf 4298adc495a1

Književno veče posvećeno Dušanu Vasiljevu

Vulkan izdavaštvo poziva sve ljubitelje dobre poezije da u sredu, 17. aprila, od 19 sati u knjižari Vulkan u Sremskoj 2 prisustvuju književnoj večeri na kojoj će biti predstavljena knjiga Čovek peva posle rata velikog pesnika Dušana Vasiljeva, čime će se obeležiti i stogodišnjica njegove smrti.

Tako posle jednog veka od njegove smrti Vulkan izdavaštvo želi da sačuva od zaborava stihove pesnika koji je do svoje dvadeset četvrte godine, koliko je živeo, ostavio neizbrisiv trag u srpskoj književnosti.

O knjizi će govoriti prof. dr Jovan Delić i prof. dr Predrag Petrović. Veče će moderirati Marija Radić, urednica srpske književnosti u „Vulkan izdavaštvu“, dok će pesme Dušana Vasiljeva čitati glumac Đorđe Marković.

Sve knjige Dušana Vasiljeva objavljene su posthumno. Ovo izdanje je priređeno prema istoimenom izdanju iz 1982. godine, koje je priredio Jovan Delić, i u kojem je prvi put objavljena celovita zbirka pesama Oblaci, jedina koja je u pesnikovoj zaostavštini pronađena kao zaokružena, odnosno pripremljena za objavljivanje onako kako ju je uobličio sam pesnik. Pored Oblaka, ova knjiga sadrži i izabrane pesme Dušana Vasiljeva, kao i dvadeset pesama koje nisu bile uvrštene u ranije izdanje, a značajne su za sagledavanje celokupne piščeve poetike. Predgovor ovoj knjizi napisao je Jovan Delić.

Knjigu Čovek peva posle rata možete da pronađete na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.