fbpx

Održana promocija knjige za decu Nikole Đurička


Dogodovštine jednog Džonija 

U prisustvu velikog broja novinara i prijatelja, održana je promocija knjige za decu Nikole Đuričkapod nazivom Dogodovštine jednog Džonija u knjižari Vulkan KCB. Specijalni gosti promocije bili su đaci OŠ Starina Novak, a o knjizi je, osim autora, govorila i Branka Josipović, urednica Vulkan izdavaštva.

Iz dana u dan, iz godine u godinu, pričajući priče svojoj deci Nađi i Đorđu, autor je stvarao čitav jedan novi svet, različit od onog o kom smo navikli da čitamo i slušamo. Baš zbog toga su ove priče tako posebne i neobične, ističe urednica Branka Josipović. U svetu naširoko poznatih bajki o princezama i prinčevima, vilama i vilenjacima, vitezovima i samurajima, malo je priča poput ovih koje će na dečjem licu izmamiti široke osmehe. Još manje onih koje će taj osmeh zadržati od prve do poslednje stranice, pa čak i kasnije kada se samo pomenu. Branka dodaje da, ova zbirka kratkih humorističnih priča zapravo i ima jedan jedini cilj – da razvuče što veće osmehe na dečjim licima i da ih što duže sačuva.

Nikolu svi znamo kao izvanrednog glumca sa više od četrdeset filmova, televizijskih serija, pozorišnih predstava. Nove generacije će ga upoznati i kao pisca, čija će knjiga mnogima ulepšati detinjstvo.

Dogodovštine jednog Džonijazbirka od preko trideset duhovitih, zabavnih priča, ujedno je i prvenac našeg poznatog glumcaZa galeriju fantastičnih komičnih likova zadužen je čuveni ilustrator Tihomir Čelanović, podseća autor i ističe da je knjiga namenjena kako mlađim, tako i starijim školarcima. Posebno su zanimljiva poglavlja na kraju koja motivišu dete da samo izmašta svoju priču nalik onima u knjizi.

Posle predstavljanja zbirke, đaci OŠ Starina Novak imali su priliku da porazgovaraju sa autorom i dobiju odgovore na sva pitanja koja intrigiraju dečju maštu. Knjigu su pročitali s oduševljenjem i zadali autoru težak zadatak – da ih što pre ponovo obraduje nekim novim naslovom.