Volter Tevis Damin gambit

Bestseler Damin gambit konačo u prodaji

Ekskluzivno putem sajta www.vulkani.rs 

Damin gambit, bestseler Voltera Tevisa napisan 1983. godine, decenijama oduševljava čtaoce širom sveta, a sada može biti vaš, poručvanjem putem sajta Vulkan izdavaštva, uz 20% popusta. Za sve porudžbine dostava na teritoriji Republike Srbije je besplatna.

Delo veličnstvenog proznog zapisa i specifiče britkosti nadahnulo je kreatore čvene serije koja je knjigu približila mladim generacijama. Ovaj roman nemoguće je svrstati u uobičjene kategorije. To je prič o odrastanju, šahu, zavisnosti, prepuna obrta i jakih emocija. Ako vam se dopala serija, dovoljno je reći da je knjiga mnogo, mnogo bolja! 

Damin gambit je prič o Bet Harmon, mladoj ženi koja je postala heroina svog vremena ostvarivši snove i rušeći barijere. Kada je sa osam godina završila u sirotištu, čnilo se da je Bet Harmon predodređena za sudbinu sivu i bezliču poput odeće koju je nosila. Sve dok ne odigra prvu partiju šaha. Njen genijalni talenat odmah je očgledan – dok igra, čla joj se izoštravaju, jasnije razmišlja, i prvi put oseća da ima kontrolu nad svojim životom. Bet postaje sve bolja, a glamurozni i uzbudljivi turniri pružaju joj nadu da je čka drugačja budućnost na tabli sa šezdeset čtiri polja u crno-belom svetu. Ali taj svet zamršen je kao i njeni potezi, i iako deluje mirno i uglađeno, krije vulkane strasti i opasnosti, i u njemu su dozvoljene najpodmuklije spletke.

„Čisto uživanje. Ovu knjigu čtam svakih nekoliko godina, i ne mogu da se načdim s kakvom je veštinom napisana“, izjavio je Majkl Ondač. Čuveni holivudski glumac Hit Ledžer je pre više od jedne decenije počo da radi na adaptaciji ovog romana, planirao je da bude režiser i glavni glumac. Serija Damin gambit je proslavila mladu i talentovanu glumicu Anju Tejlor Džoj.

Da biste uživali u knjizi Damin gambit,nije potrebno da razumete šahovske poteze. Dovoljno je da proniknete u simboliku prvog poteza u igri života i da ste okrenuti ka romanima neiscrpne snage i jedinstvene estetike. 

Roman velikog autora Voltera Tevisa Damin gambit od danas možete kupiti po jedinstvenoj ceni samo putem sajta www.vulkani.rs, uz besplatnu dostavu na kućnu adresu na teritoriji Republike Srbije.