Izmedju sna i jave e1424691257781

“Između sna i jave”, Ane Blažić Maksić

Roman Između sna i jave Ane Blažić Maksić savremena je priča iz života uspešne, mlade Beograđanke, Sare, koja je, kao i mnoge žene, u mladosti iskusila žar i nemir nemoguće, neostvarive ljubavi. Promocija knjige, u izdanju Književne omladine Srbije, biće održana 4. marta u 19h u UK Palilula.

Priča je  iz vizure udate žene koja je ostvarena kao majka i advokat, koju unutrašnji nemir i duševna praznina nagone da počne ispovest o ljubavi svog života – o Marku.

Uz mnogo odustajanja od svojih želja i strasti, neviđanja i paralelnih veza sa drugim ljudima, Sarina i Markova platonska ljubav opstaje kroz godine, sve do fatalnog kraja.

Ovaj roman pokreće pitanja koja je skoro svaki mladi čovek sebi postavio – da li je fatalnu ljubav moguće ostvariti, ili treba naći kompromis sa stvarnošću i od nje pobeći, da li svako od nas može biti srećan ako se te ljubavi odrekne ili ona nužno sa sobom nosi kob po onog ko je doživi. Između sna i jave , kako i sam naslov kaže, realističan je doživljaj ljubavi o kojoj se sanja, koja ostaje platonska, neostvarena, ali i životna, opipljiva.

Tog proleća 1981. godine, sve je mirisalo nekako drugačije. Možda sam baš zato i stasala u osobu koja se ne uklapa u životne klišee i koja nikada ne skida svoje ružičaste naočare. Za mene svet uvek ima najlepše boje.

[su_box title=”Ana Blažić Maksić”]Trenutno živim i radim u Aranđelovcu, završila sam pravni fakultet i master studije na pravima deteta, a onda zbrisala iz gradske vreve u Aranđelovac, mesto nadomak Beograda, jer sam želela da mi deca rastu slobodno i u prirodi, malo dalje od beogradskog asfalta. Pisanjem se bavim iz hobija, veoma dugo, to je moj mali svet koji mi daje elan da se borim sa svakodnevicom, a „Između sna i jave“ je moj prvi roman. [/su_box]