Članovi fondacije Tanja Petrović

Fondacija Tanja Petrović za afirmaciju kulture

Fondacija Tanja Petrović saopštiće u sredu, 25. februara, ime drugog dobitnika nagrade za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti u medijima.

O ovogodišnjem dobitniku  odlučili su  prošlogodišnji laureat novinar Milan Vlajčić i članovi Upravnog odbora Fondacije:  Antonela Riha, Tamara Pupovac,  Katarina Španić Ostojić, Olivera Milošević, Srdan Golubović, Borut Vild i Vojka Pajkić.  

Nagrada se sastoji od plakete čiji je vizuelni identitet kreirao Borut Vild i novčanog iznosa čiji je pokrotivelj, Skupština grada Beograda. 

Svečanost povodom dodele nagrade biće u subotu,  28. februara   u 12h, u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

FONDACIJA TANjA PETROVIĆ,
Osnovana je sa željom da se istaknu i podrže ličnosti koje su izuzetnim zalaganjem doprinele afirmisanju kulture i umetnosti u medijima. Tanja Petrović je kao dugogodišnji novinar, urednik i autor u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu, svoj profesionalni život posvetila ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju. Preminula je prerano. Nagrada koja nosi njeno ime treba da afirmiše novinarsko stvaralaštvo i sadržaje o kulturi i umetnosti u medijima koji su na margini u odnosu na druge teme koje diktira društveno okruženje i medijsko tržište. Osnivanje Fondacije su inicirali prijatelji Tatjane Tanje Petrović, novinarke i umetnici. Oni čine Upravni odbor: Antonela Riha, Borut Vild, Vojka Pajkić, Katarina Španić Ostojić, Olivera Milošević, Srdan Golubović i Tamara Pupovac.