Mala skola bontona Kako se slusa koncert

Mala škola bontona – Kako se sluša koncert

Mala škola bontona – Kako se sluša koncert za male ljubitelje muzke biće održana u subotu 28. novembra od 11h u Velikoj dvorani Kolarca, kada će nastupati Ansambl Metamorfozis. Voditelj programa je Miloš Milovanović. Cena ulaznice je 100 dinara.

Šetajući kroz Kolarac, mališani slušaju o tome čemu služi ulaznica ili program koncerta, ko sve učestvuje u organizaciji jedne takve priredbe, gde se i kako umetnici pripremaju pre izlaska na binu, kako se ponaša tokom koncerta, ali i kako se i kada aplaudira.

Centralni deo programa je prilagođeni muzički program, mali koncert, koji traje od 20 do 30 minuta. Posle koncerta mali ljubitelji muzike često se druže sa umetnicima i domaćinima „Male škole”.

„Mala škola bontona – Kako se sluša koncert” je edukativni program Centra za muziku Kolarčeve zadužbine, započet u aprilu 2012. godine.

Cilj je upoznavanje najmlađe publike sa Zadužbinom, načinom organizovanja i izvođenja jednog koncerta.

Radionice i koncerte za tri i po godine posetilo je oko 10.000 najmlađih ljubitelja muzike, pred kojima je nastupilo nekoliko desetina različitih ansambala (Sensartika, Metamorfozis, Gudači Svetog Đorđa, Kvartet klarineta Nevski, Kvartet Rocher, Simfonijski orkestar RTS, Ansambl Beltango, Vasil Hadžimanov bend, The BeastBeat, umenici Nemanja Nikolić, Iva Despotović, Stana Krstajić, Tea Dimitrijević, Iva Ugrčić, Ljiljana Nestorovska, Marija Gajić…).

„Školica” je predviđena za uzrast od 5 do 10 godina, ali do sada je izuzetno dobro primljena i kod publike mlađe i starije od navedenog uzrasta. Najmlađi imaju priliku da prošetaju prostorom Zadužbine, od ulaza, foajea i blagajne, preko centralnih holova i garderoba za umetnike, do bine Velike dvorane.

PROGRAM:

V. A. Mocart Mala nocna muzika 1. stav
P. I. Cajkovski Mars iz Krcka Orascica
J.S. Bah  Arija
M.Musorgski Gopak
A. Vivaldi Largo iz Zime
J. Pahelbel Kanon
J. Brams Madjarska igra br. 5

Orkestar:

Violine

Aleksandra Milanovic
Jelena Matovic
Milica Zugic
Milana Bjelobaba
Mia Kovacevic
Jelena Rajic
Luna Kostadinovic
Serin Mansouri
Katarina Miletic

Viole
Aleksandra Stanic
Tijana Silinger
Aleksandra Kijanovic

Cella
Djordje Milosevic
Tatjana Jovanovic Mirkovic

Dejan Veselinov
Saradnik za marketing i odnose sa javnošću

ZADUŽBINA ILIJE M. KOLARCA