Screen Shot 2015 11 24 at 20.31.05

Prozori za još više neba

Pogled na sunce i nebo nam daje dobro raspoloženje i energiju. Bez prirodnog svetla, ne bismo mogli da funkcionišemo. Želite još više prirodnog svetla u svom domu? Možda je pravi trenutak za prozore koji vam donose više neba i svetlosti.

Potreba za što više prostora, svetlosti i vazduha je postala konstantna potreba velikih i naseljenih gradova širom sveta.

Većina nas se susreće sa problemom nedostatka prirodnog svetla, posebno ako živimo u malim i skučenim stanovima, bez terase ili dvorišta.

Aldana Ferer Garsija, dizajnerka i arhitetka argentinskog porekla se pozabavila ovim pitanjem i osmislila genijalno rešenje u vidu produženih prozora za više neba.

Zamislite da imate prozor, koji možete da produžite i dobijete više osvetljenja u svom domu?

Simboličnog naziva „prozor za više neba“, se samo jednim potezom pretvara u ušuškan, zanimljivi mali balkon, koji svojim vlasnicima omogućava relaksaciju i uživanje u okolini.

Ovaj neobičan projekat predstavlja vizuelno olakšanje vlasnicima malih stanova i pristup svežem vazduhu i svetlosti. Iako je za sada samo koncept, ovi prozori su zamišljeni od drveta i mogli bi da se montiraju na nekoliko vrsta prozora.

Poprilično kul ideja, zar ne?

foto: YouTube screenshot