6

Besplatni trening ličnog razvoja za mlade

U decembru 2018. poslednja grupa mladih za ovu godinu biće u prilici da besplatno jača svoje lične snage kroz šestodnevni interaktivni trening koji organizuje CEPORA, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Beograda, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Prva radionica u zimskom ciklusu kreće u subotu, 8. decembra.

Kako odreagovati u određenoj situaciji? Kako biti podrška drugima, a ne bežati od problema? Kako se suočiti sa svojim strahovima, a kako se suprotstaviti mišljenjima drugih? Kako izgraditi svoje lično “JA” kojim smo zadovoljni i u čijim cipelama volimo da stojimo? Ovo su neka od pitanja koja sa mladima obrađujemo tokom Škole ličnog razvoja, kroz šest visoko interaktivnih radionica u trajanju od po 4 sata. Teme koje se obrađuju u Školi ličnog razvoja su: emocionalna pismenost, asertivnost, komunikacija, samoefikasnost, samostalno mišljenje, lični identitet. Svakoj temi posvećena je po jedna radionica.

U jesenjem ciklusu ovogodišnje Škole ličnog razvoja 30 mladih je razvijalo svoje veštine, a kao najznačajnije specifičnosti rada Cepore izdvajaju dinamičnost radionica, stručne predavače i atmosferu u kojoj im je prijatno i u kojoj uživaju u razmeni znanja i veština. Do sada je u programu učestvovalo preko 120 mladih.

Mladi se za Školu ličnog razvoja mogu prijaviti preko onlajn prijave: https://goo.gl/forms/Wqm1IEa83BJwPlQW2

Projekat sprovodi beogradski CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (www.cepora.org), koji svojim aktivnostima već šest godina doprinosi pozitivnom razvoju dece i omladine i nosilac je brojnih projekata iz ove oblasti.

foto: Promo