Screen shot 2013 03 26 at 21.24.21 e1366714709844

More Input – Robots uskoro i animirani

Čudesni minijaturni roboti, poznatiji kao More Input-Robots, uskoro će nam otkriti svoj mali svet. Naime, njihova kreatorka Maja Kozomora udahnuće im jedan novi život zahvaljujući stop-animaciji. Pogledajte prvi trejler ovog kratkog animiranog filma.

More Input – Robots toliko su simpatični, da su već svojim prvim pojavljivanjem u onlajn galeriji izazvali veliko oduševljenje posmatrača.

U pitanju su figurice sastavljene od materijala iz raznih starih aparata, kao što su to radio, satovi, hard diskovi… Svaki od njih ima svoj karakter i ime, a za njihov zajednički naziv autorka se odlučila zbog robota Džonija 5, koji u filmu “Kratak spoj” uvek govori: “More input, more input…”. Pravi ih inženjer elektronskog poslovanja iz Pančeva Maja Kozomora.

Maja je želela da mali roboti nađu svoje mesto u svetu i da uvek žude za nečim novim. Tako je došla na ideju da ih “oživi” u petominutnom animiranom filmu, čiji naziv želi da zadrži kao iznenađenje za premijeru. Film bi trebalo da bude gotov krajem maja.

U filmu reditelja, scenariste i animatora Davora Keče glavni junaci su robotići, koji će nam otkriti kako izgleda jedan dan u njihovom gradu. Scenario takođe potpisuje i kreatorka robota Maja Kozomora, a muziku radi Marko Živković.

Pogledajte prvi trejler More Input – Robots animiranog filma:

Intervju sa autorkom Majom Kozomorom.