fruit salad background 11292184696nEe

Egzotični saveznici protiv prehlada

Tokom ovog prelaznog perioda iz zime u proleće uglavnom će većina nas imati problema sa padom imuniteta. Idealno rešenje za ovu boljku jesu egzotične voćke uz koje ćemo se sjajno osećati i sprečiti eventualne manje ili veće nazebe.

Većina egotičnog voća se može pazariti u bolje snabdevenim marketima, vaše je samo da “simpatišete” ove voćkice.

Mango

Ukusan i sočan mango bogat je vitaminima A i C, kalijumom i gvožđem. Navikli smo da ga jedemo sirovog. Međutim, mango je takođe ukusan i ako se nakratko obari. Da li ste znali da je veoma ukusan, ako se kombinuje sa bananom ili jogurtom? Probajte.

Papaja

Iako ova voćka ima jak i može se reći neprijatan miris, u sebi sadrži vitamine A, C i E. Ako nemate neku želju da je konzumirate onako samu, probajte da je pomešate sa jabukom. Ukusno je.

Mandarina

Bogata vitaminima A, B i C, slatka, ukusna, mala i zgodna da se skemba u džep, mandarina je jedna od omiljenih voćki za konzumaciju. Ako vam je dosadilo da je žvaćete, uvek možete da je sameljete sa, recimo, šargarepom i jabukom i tako dobijete jedinstven i zdrav koktel!

Kivi

Ova zelena voćka se koristi uglavnom sveža. Vrlo je efiksan protiv nazeba jer je bogat vitaminima A, B, C, E i K! Ukusan je u kombinaciji sa bananama, a dobar je u kombinaciji i sa medom i pahuljicama. Eto zdravog i ukusnog obroka!

foto: publicdomainpictures.net