fbpx

Festival evropske studentske animacije – FESA 2017

Šestu godinu za redom, u organizaciji Javnog preduzeća „Beogradska tvrđava“, u Velikom barutnom magacinu na Donjem gradu, 26. i 27. avgusta 2017. godine biće održan Festival evropske studentske animacije – FESA 2017. Umetnički direktor Festivala je Rastko Ćirić, profesor animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti i prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Ovogodišnja tema Festivala takmičenja je „Ritam (oko nas i u nama)“, u najširem smislu.Sadržaj Festivala biće programi studentskih animiranih filmova, podeljeni u 5 festivalskih kategorija: 1) filmovi do 5 minuta; 2) filmovi od 5 do 30 minuta; 3) eksperimentalni animirani film; 4) reklamni film ili muzički spot; 5) film za decu. Festival je takmičarskog karaktera, a osim nagrade za najbolji animirani film, biće dodeljena i nagrada za najbolju animacijsku tehniku, kao i specijalne diplome za svaku od pet kategorija.

U okviru festivala dodeljuje se i nagrada SAE instituta Beograd koja se sastoji od tromesečnog kursa kompjuterske animacije, za studente koji žive u Beogradu.

Cilj Festivala, koji se održava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i grada Beograda, jeste promocija umetnosti animacije evropskih zemalja, međunarodna saradnja i razmena iskustava, kao i stvaranje uslova koji će omogućiti mladim generacijama da iznađu nove koncepte i tehnike.

More Stories
Dramske radionice za decu