Viva Vox na Deezer-u

Digitalno izdanje prvog albuma hora Viva Vox dostupno je već na Deezer muzičkom servisu. Svi korisnici Telenor Play+ paketa ovaj album mogu slušati besplatno.

Na prvom studijskom albumu beogradksog hora Viva Vox, naći će se obrade najvećih svetskih hitova izvedenih u specifičnom maniru po kome je hor poznat.

Predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin, Viva Vox postoji od 9. maja 2005, a 2009. u svoje nastupe uvode ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okreću se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje (a cappella). Ova kombinacija čini ih jedinstvenim u Srbiji.

Širu popularnost u zemlji i svetu stekli su u julu 2011. godine, kada je video snimak njihovog izvođenja pesme Du hast nemačkog benda Rammstein postao viralni hit na društvenoj mreži YouTube. Usledio je koncert u beogradskom Sava Centru 1. decembra 2011. godine, za koji su karte bile rasprodate već dve nedelje unapred. Na ovom koncertu prvi put su u svom maniru izveli miks pesama britanskog benda The Prodigy koji je po popularnosti nadmašio njihovu obradu pesme Du hast. Samo godinu dana kasnije, početkom decembra 2012, Viva Vox je pred prepunom velikom salom Sava Centra održao tri koncerta u nizu. Ostatak sveta dobio je priliku da ih sluša uživo na turnejama u Poljskoj, Češkoj, Austriji, Belorusiji i mnogim drugim zemljama.

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija povodom proslave Srpske nove godine 14. januara 2013. godine, kojim su preuzeli odgovornu ulogu kulturnih ambasadora naše zemlje pred celim svetom. Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, Viva Vox se pridružio listi probranih svetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast.