Nora Natasa Tapuskovic 5 foto Nenad Petrovic

Razgovor s publikom nakon predstave NORA

Jugoslovensko dramsko pozorište, u saradnji s Istraživačkim centrom Jelinek i podršku Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu, najavljuje razgovor s publikom 17. februara u 20.30h na Sceni Studio JDP nakon predstave NORA! Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila muža ili Stubovi društava čiji je početak u 18h na Sceni „Ljuba Tadić“ i koja će biti tilovana na nemački jezik.

S ciljem da se na neposredan način domaća javnost upozna s delom nobelovke i jedne od najvećih spisateljica današnjice Elfride Jelinek, Jugoslovensko dramsko pozorište, u saradnji Istraživačkim centrom Elfride Jelinek organizuje otvoreni razgovor s publikom posle predstave NORA! Autorka Elfride Jelinek je beskompromisna kritičarka društva, a inscenacije njenog dela često izazivaju otpor javnosti. Razgovor s publikom počinje u 20.30h na Sceni Studio JDP nakon predstave NORA! čiji je početak u 18h na Sceni „Ljuba Tadić“ i koja će biti tilovana na nemački jezik. Za razgovor je obezbeđen konsekutivni prevod na srpski i nemački, a ulaz je slobodan.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

U razgovoru s publikom učestvuju poznavaoci dela Elfride Jelinek: univerzitetski profesor dr Hilde Hajder, mr Verena Humer (Platforma za istraživanje dela Elfride Jelinek: tekst – kontekst – recepcija, pri Univerzitetu u Beču); dr Jelena Kostić Tomović, Bojana Denić (prevodioci); Snežana Trišić (rediteljka) i Periša Perišić (dramaturg), a moderator razgovora je mr Jelena Kovačević. Razgovor je pre svega usmeren na zamke i izazove koje njeno delo predstavlja za prevodioce, pozorišne umetnike i publiku, kao i na transmedijalni aspekt, teme roda, politike…

Jugoslovensko dramsko pozorište objavljuje dramu Elfride Jelinek u ediciji Ars Dramatica Nova.