by pass pustinjom

Audicija za glavnog vokala 

Pančevački sastav By-Pass organizuje audiciju za glavnog vokala u bendu! Konkurs će trajati do petka 24. aprila u ponoć, a 25. i 26. aprila će odabrani kandidati biti kontaktirani od strane benda i upućeni u pojedinosti oko audicije, koja će uslediti ubrzo potom.

Ovaj sastav, čiji je povratnički album Pustinjom objavljen u septembru prošle godine pokupio sjajne kritike u zemlji i u regionu, našao se u vrhu skoro svih muzičkih top lista za album godine, nedavno je sporazumno prekinuo saradnju sa dosadašnjim pevačem Ivanom Ristanovićem i traži novog harizmatičnog člana sa kojim će uspešno nastaviti dalje zacrtanim putem.

Akcenat u narednom periodu rada benda bude na svirkama, s obzirom da je koncertna promocija albuma Pustinjom tek započeta. Nastupi po Srbiji i regionu su uveliko isplanirani, datumi nekih koncerata već potvrđeni tako da će novoizabrani vokal biti u prilici da ubrzo nastupa uživo sa bendom. Paralelno sa koncertnim dešavanjima, By-Pass će raditi i na novim autorskim idejama pa će i sa te strane novi pevač moći da pokaže svoju kreativnu stranu i tako postane punopravni član benda.

Vokalne predispozicije bududeg pevača By-Pass-a treba da budu u približnim okvirima dosadašnjih vokala na prethodnim albumima ali bez obaveze da se isti imitira. Žanrovski se bend kreće u pravcu „New Prog“ i „Alternative Metal“ podžanrova, što samo po sebi daje veliku širinu u pevačkom izvođenju. Iako čvrstog zvuka baziranom na teškim distorzijama, By-Pass nema potrebu za standardnim „metal“, „growl“ i vokalima sličnog tipa. Neko ko se po senzibilitetu i atmosferi pronalazi u vokalima bendova Anathema, Oceansize, Paradise Lost, 30 Seconds To Mars, Tool, Depeche Mode, Karnivool, IAMX, Deftones, Leprous, U2, Dead Letter Circus, Radiohead, Gotye, Brendan Perry (Dead Can Dance), Peter Gabriel,… mogao bi lako da se uklopi i u By-Pass.

Svi zainteresovani za audiciju se mogu prijaviti slanjem mejla menadžmentu benda, na office@rocksvirke.com sa napomenom u naslovu za audiciju za mesto glavnog vokala u bendu By-Pass. U mejlu od ličnih podataka treba da budu ime i prezime kandidata, godište, mesto stanovanja, broj telefona a poželjno je poslati i svoju fotografiju. Takođe bi bilo dobro ukratko pomenuti dosadašnje vokalno iskustvo – da li je i u kom bendu ili solo pevao do sada, eventualno neki audio/video link, itd.