Otvoren konkurs Bašta festa

Konkurs internacionalnog festivala kratkog igranog filma “Bašta festa” (2-5. jula, Bajina Bašta) otvoren je do 1. maja. Film, kojim se konkuriše, mora biti realizovan u poslednje dve godine (ne sme biti stariji od 2013. godine).

Glavna tema festivala je odnos reditelja i glumca, tako da će među izabranim filmovima biti oni u kojima postoje autentična i kvalitetna glumačka ostvarenja.

Svi kratki filmovi su deo takmičarskog programa u okviru jedne selekcije, napravljene od strane mladog filmskog reditelja Ognjena Glavonića.

Na prošlogodišnjem festivalu bilo je izabrano 26 filmova iz 13 zemalja. Nagrade se dodeljuju za: najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija), kao i za najbolji scenario (Zlatna inspiracija).

Takođe, Žiri mladih, sastavljen od srednjoškolaca iz Bajine Bašte, dodeliće svoju nagradu za najbolji film.

Prijave slati na: prijava@bastafest.com, a sve detaljnije informacije možete dobiti na sajtu www.bastafest.com.

Festival predstavlja specifičan spoj filma, prirode i dobre zabave, samim tim sve programske celine odvijaju se na otvorenom: projekcije takmičarskog programa u parku „Borići“, žurke i koncerti na obali reke Drine na plaži Rača (pored Bašta kampa) i izleti za učesnike festivala na najatraktivnije lokacije ovog predela.

Bašta fest je obogaćen i radionicama za mlade filmske stvaraoce, učesnike festivala, kao i kreativnom radionicom za srednjoškolce „Kutija – pakovanje mašte“ čiji je koordinator kostimograf Darinka Mihajlović.