Belo Platno e1427050798798

Festival Todo Mundo

Četvrto izdanje Todo Mundo festivala, prvog festivala u Beogradu posvećenog world music sceni, donosi nam još magičnih putovanja u daleke krajeve! Festival traje od 22. do 26. aprila u Domu omladine Beograda.

Naše putovanje oko sveta povešće vas od Kine do Mađarske, uz obavezne stanice u Srbiji i okolini! Festival po prvi put, pored muzičkog, predstavlja i folklorno plesno nasleđe, ali u novom ruhu.

[su_box title=”Ulaznice”] Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže. Cene pojedinačnih ulaznica (važe za ceo večernji program):  24.4. 400 dinara, 25.4. 400 dinara, 26.4. 500 dinara. U prodaji je i ograničen broj jedinstvenih kompleta ulaznica za sve koncerte na festivalu, po ceni od 1000 dinara!  Ulaz na koncert 22. aprila u Studiju 6 Radio Beograda je besplata[/su_box]n.

Muzsikas (Mužikaš), najslavniji mađarski etno sastav svih vremena, dobitnici WOMEX nagrade, predstaviće publici po prvi put potpuno novi program, zasnovan na muzici velikog kompozitora i istraživača narodne muzike, Bele Bartoka!

Hanggai (Hangai), najuzbudljiviji novi bend iz Kine, donosi nam pravo iz pustinje Gobi eksplozivan miks rokerskih električnih gitara, starih instrumenata i načina pevanja koji se još čuvaju u Unutrašnjoj Mongoliji!

Najbolji čuvari tradicionalne muzike Srbije, sastav Belo Platno,  predvođen  legendom srpskog pevanja Svetlanom Spajić, izvešće specijalno pripremljen program sa ekskluzivnim gostima iz Grčke, Italije i Hrvatske, u okviru EUTERPE projekta, koji je podržan u program “Kreativna Evropa”.

Italijanski Orchestrina Adriatica (Orkestrina Adriatika) će pred publikom u Studiju 6 Radio Beograda, ali i pred TV i radio auditorijumom svirati muziku oslonjenu na bogatu i raznovrsnu tradiciju Mediterana.

Tutti World Music Orchestra (Tuti Uorld Mjuzik Orkestra), predvođeni brilijantnim Jovanom Pavlovićem na harmonici, predstavljaju  za ovu priliku pripremljen program – vrhunsku kombinaciju balkanske, orijentalne i nordijske muzike, sa virtuozima i mladim muzičarima iz 7 zemalja: od Norveške do Libana!

Arhai su srpsko-britanska  grupa sa bogatom međunarodnom karijerom, koje već nekoliko godina predstavlja inspirativno savremeno čitanje  balkanske tradicionalne muzike celom svetu.

Veliko iznenađenje za našu publiku biće premijera folklorno-plesne predstave AKUD Branko Krsmanović “Opa! Oro s onog sveta” u koreorežiji Mojce Horvat, koja nam nudi hipermoderan pogled na srpske narodne igre – očekujte kolo u patikama i slična čuda!