FTWD Male Walker Portrait Color 2 6532gn e1440706329198

Fear the Walking Dead: Rekord gledanosti

Premijerno prikazivanje prve epizode serije “Fear the Walking Dead” postavilo je nove rekorde gledanosti sa više od 10 miliona gledalaca, čime je postala serija broj 1 u istoriji američke kablovske televizije uzevši u obzir ukupan broj gledalaca i ključne demografske parametre.

Epizodu je pratilo 6.3 miliona gledalaca uzrasta 18-49 godina. U toj ciljnoj grupi, AMC je autor 3 od top 5 premijerno prikazanih serija svih vremena na kablovskoj televiziji, od kojih je Fear the Walking Dead (2015) na prvom mestu, Better Call Saul (2015) na drugom i The Walking Dead (2010) na petom – što je izuzetan uspeh u post DVD eri.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

“Hvala vam, i sve čestitke Robertu Kirkmanu, Dejvu Eriksonu, fantastičnim izvršnim producentima i celoj glumačkoj postavi i ekipi serije ”Fear the Walking Dead” – rekao je Čarli Kolier, predsednik AMC mreže i kompanije SundanceTV. ”Postaje sve teže proceniti uspeh serije prve večeri prikazivanja. Ipak, odlučili smo da emitujemo“Fear the Walking Dead”  širom sveta u istom terminu, jer je imao rekordno interesovanje publike, što je u eri dostupnosti video sadržaja i fragmentacije publike, veliki uspeh. Imati sestrinsku seriju serije koja je već broj 1 u svetu, toliku gledanost prve epizode, aktivnosti na društvenim mrežama, i  prihvaćenost od strane pop kulturne zajednice u ovolikom obimu je zaista nešto novo. Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez publike, čije interesovanje nas je dovelo do ovako izvanrednih rezultata.”

Prva sezona serije “Fear the Walking Dead” će biti prikazana kroz šest epizoda ove jeseni. Druga sezona serije, koja će obuhvatiti 15 epozoda, očekuje se sledeće godine.  Premijera serija bila je emitovana istovremeno u više od 125 zemalja.