Aleksandar Nikolić i Gudači Svetog Đorđa

 

Aleksandar Nikolić,član kvinteta Beltango i naš jedini koncertni bandoneonista predstaviće se u četvrtak, 28. januara od 20h  u Kolarčevoj zadužbini uz pratnju kamernog orkestra Gudači Svetog Đorđa.

Na programu će biti dela Astora Piazzolle i autorske numere Aleksandra Nikolića, a ovim koncertom obeležiće se 95 godina od rođenja slavnog argentinskog kompozitora, kao i 15 godina od premijernog pojavljivanja prvog “srpskog” bandoneona na Kolarcu.

Specijalni gosti večeri biće gitarista Zoran Anić koji će se pridružiti Nikoliću i Gudačima Svetog Đorđa u izvođenju Piazzollinog Koncerta za bandoneon, gitaru i orkestar, kao i pijanistkinja i vokal Ivana Nikolić.

Aleksandar Nikolić će se beogradskoj publici predstaviti posle vrlo uspešne sezone u kojoj je nastupio u dvadeset  zemalja Evrope i Azije,  a uoči festivala  u Palermu, Frajburgu  i Bazelu gde će nastupiti sa kvintetom Beltango sledećeg meseca.

Aleksandar Nikolić je inače dobitnik prestižnog internacionalnog priznanja “Premio Astor Piazzolla” koje dodeljuje fondacija i porodica čuvenog kompozitora.

Svojim kompozitorskim radom, Nikolić uspešno kombinuje  muziku i tradiciju naših prostora sa tangom objedinjujući  svoja dela u stvaralački opus pod nazivom Balkango, koji je već naišao na odobravanje i vrlo pozitivne reakcije publike i kritike širom sveta.

Koncert koji je i najavljen pod nazivom BANDONEON &STRINGS omogući će beogradskoj publici da uživa u ovom, na našim prostorima  jedinstvenom spoju zvuka bandoneona i žičanih instrumenata.