DSC00299

Dug aplauz za ,,Ljubav u Savamali”

Predstava ,,Ljubav u Savamali” večeras je premijerno izvedena u Zvezdara teatru. Sudeći po prvim komentarima Zvezdara teatar ima novu predstavu koju će publika rado gledati. Pročitajte kako je bilo na premijeri i koji gosti su posetili Zvezdara teatar ovom prilikom.

Predstava ,,Ljubav u Savamali” nastala je po tekstu Ivana Lalića u režiji Darijana Mihajlovića, a glumačku ekipu predstave čine Feđa Stojanović, Elizabeta Đorevska, Mina Sovtić, Branko Vidaković, Milan Vasić, Lena Bogdanović i Nikola Šurbanović.

Ljubav u Savamali premijerno su odgledale brojne poznate ličnosti, među kojima: Iva Štrljić, Mima Karadžić, Milan Kalinić, Aleksandar Gajšek, Gorčin Stojanović, Duška Jovanić, Branka Nevestić i Branislav Grujić, Darko Bajić, Branka Petrić, Dragan Bujošević, Jelena Trivan, Aleksandra Simić i drugi.
Iako je u samom fokusu predstave migrantska kriza, aktuelna tema koja izaziva brojne probleme i patnju velikog broja ljudi, ovaj komad uspeva da u takvoj temi pronađe i naglasi ono komično i lepo što iz takvih okolnosti može da nastane. ,,Ljubav u Savamali” prikazuje prevazilaženje stereotipa i različitosti i pobedu ,,zabranjene ljubavi”. Upravo ovakav pristup dopao se reditelju Darijanu Mihajloviću.

,,Mislim da je ta tema do sada obrađivana na neke načine koji su prilično neprimereni nama. Dosta se obrađivala onako kako je vide neki drugi narodi. Ali mislim da je mi ovde u Srbiji, budući da smo sami iskusili tolike nesreće, uvek uzimamo onako kroz smeh, kroz šalu, kroz nešto što je nama svojstveno. Zato mi se i dopao Ivanov pristup da se tako obradi ova tema i da se u stvari ispriča priča i o nama, a ne samo o migrantskoj krizi”, kaže reditelj Darijan Mihajlović.
Glumci Feđa Stojanović i Branko Vidaković, kao predsednik i zamenik predsednika kućnog saveta zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini migrantskog centra, već u prvoj sceni svojim neodoljivim humorom nasmejali su publiku.

Zabavne su bile i stalne prepirke između dvoje toliko različitih supružnika koje u predstavi tumače Feđa Stojanović i Elizabeta Đorevska.

Za glumce Minu Sovtić i Milana Vasića ovo je prva uloga u Zvezdara teatru. Glumica Mina Sovtić tumači lik bokserke, grube i opasne devojke koja je odrasla u Savamali. Milan Vasić igra migranta Ahmeda koji na svom teškom i neizvesnom putu uspeva da pronađe ljubav, upravo u nedodirljivoj bokserki. Budući da se lik Ahmed bavi pevanjem, Milan Vasić je u predstavi otpevao nekoliko pesama, na koje je publika reagovala aplauzom.

Lena Bogdanović kao novinarka CNN-a i Nikola Šurbanović kao policajac, predstavili su ove tipske likove i naglasili sve stereotipe u vezi sa njima.
Čestitamo ekipi predstave ,,Ljubav u Savamali” na premijeri!