zenska prijateljstva produzuju zivot 320

Ženska prijateljstva produžuju život

Da muškarce glava ne boli

Prijateljstvo se često upoređuje sa ljubavnom vezom. I sami znate da onaj, ko nema pravog prijatelja, ne može da uživa ni u partnerskoj sreći. Bez ljubavne veze možemo, ali bez prijatelja teško uspevamo da izgradimo kvalitetan život…

Naučnici kažu da je lek za mušku depresiju brak, a da se žensko nezadovoljstvo leči druženjem sa prijateljicama. Dok muškarcima sport, pivo i određene aktivnosti sa prijateljima popravljaju raspoloženje, žene svoje zdravlje čuvaju prepričavanjem svojih nezadovoljstava. Sve to liči na nešto poput psihoterapije. Kažu da upravo zato žene i žive duže.

 Muškarci često svojoj nežnijoj polovini umeju da kažu nešto poput ovoga: ”Ništa drugo ne radiš, osim ispijanja kafe sa prijateljicama”. Ukoliko Ona to toliko često radi, znači da se emocionalno ne oseća baš najbolje. Stručnjaci savetuju, da ženski pol mora da neguje svoja ženska prijateljstva. Zato mušakrci, sve što je potrebno jeste da je pustite i ubrzo će sve biti u najboljem redu.

Iako muškarci retko pričaju o svojim emotivnim nezadovoljstvima sa pripadnicima istog pola, nije retkost da u njihovom životu postoji prijateljica koja će im pomoći kad emocija krene nizbrdo. Partnerke su često ljubomorne zbog toga, ali činjenica je da je i njima u emotivno kriznim momentima, potrebno žensko mišljenje. Zato blago onim muškarcima koji uživaju u ženskim prijateljstvima, a i njihova  nežnija polovina može da bude srećna, jer pored sebe ima zdravog i zadovoljnijeg muškarca.

Sve ovo bi trebalo ovako nekako da funkcioniše, ali zapamtite, potrebno je postaviti granice. Umerenost, iskrenost i samokontrola omogućavaju lepo druženje, bez velikih problema i opeterećenja.  Lepi trenuci, razgovori, zajedničke akcije neka vam pomognu da se rasteretite i donesete prave odluke.

foto:publicdomainpictures