ID 10046277

Vitki bez gladovanja i teretane?

Mala promena u svakodnevnim navikama može vam pomoći da održite vitku liniju. Ono što je potrebno da uradite ne zahteva ni napor, ni novac, ni odricanje.

More, sunce i putovanja utiču na to da dovedemo svoju figuru u najbolje moguće stanje. Međutim, jesen se vrlo brzo primiče, a sa njom nam dolaze i stare navike, slabija fizička aktivnost. Zato je sada pravi momenat da preduzmete nešto kako biste i prezimeli zgodi.

Nekada je potrebno dosta truda kako bismo održali žljenu kilažu. To je pogotovu teško, ukoliko ste fitnes kampanjci. Ipak, ohrabriće vas reči američkih naučnika, koji su došli do rešenja kako da na veoma lak način izgubite kilograme.

Naime, istraživače iz Jute preporučuju rekreaciju koja je dostupna svima. Ne zahteva ni vreme ni novac, a ni mnogo znoja. Sve što je potrebno da uradite jeste da svojoj svakodnevnoj rutini dodate kratke ali eksplozivne fizičke aktivnosti.

Dobro je poznato da strušnjaci preporučuju 150 minuta vežbanja nedeljno. To nije lako postići, s obzirom na sve dnevne obaveze, kao i na voljni momenat pojednica. Zato je vrlo značajno ovo novo saznanje koje potvrđuje da je i kratka fizička aktivnost veoma delotvorna.

Petnaest minuta šetnje dnevno smanjuje potrebu za slatkišima, prema iztraživanju objavljenom u publikaciji Apetit.

Sve što je potrebno da uradite jeste da , npr., uvedete kratku ali brzu šetnju ili energično penjanje stepenicama. Ukoliko biste to radili svaki dan, nakon određenog vremena, primetili biste da gubite na kilaži.

Važno je da aktivnost bude energična, a ne samo da dugo traje. Imajući to u vidu svaki slobodan momenat može biti vaš trening, čak i kad potrčite za autobusom. Budite kreativni i razmislite kada u toku dana možete da napravite mali trening.

Jednostave izmene u životnom stilu mogu vam doprineti da se lepše i zdravije osećate. Zato prošetajte umesto da se vozite, potrčite umesto da šetate, lift zamenite stepenicama, preskočite po koju stepenicu, i tako svaki dan.

Minut po minut više, kalorija po kalorija manje. Kilogrami će se smanjiti. Ništa ne košta, a rezultate daje. Vredi pokušati, zar ne?