Tajna ples u Uscu photo Nenad Pavlovic 2 e1442519433375

Više od 100 profesionalnih plesača u Ušću

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Više od 100 profesionalnih plesača predvođeni Milanom Gromilićem, prvakom Pozorišta na Terazijama, iznenadilo je posetioce Ušće Shopping Centra svojim spektakularnim plesom i koreografijom. Posebnu čar ovom iznenadnom performansu na javnom mestu sa velikim brojem učesnika pružili su i prisutni posetioci, koji su zaigrali zajedno sa plesačima.

Posle plesa iznenađenja održana je konferencija u restoranu Vapiano, na kojoj je predstavnik Reebok brenda uručio nagradu za najbolji predlog mesta za iznenadni ples i otkrivena je Tajna projekta “The Secret of Belgrade”. Cilj projekta je priprema velikog plesnog spektakla za obaranje Ginisovog rekorda u broju ljudi koji plešu zajedno na javnom mestu.

Na ovaj način, Tajna je značajna kako za Beograd, tako i za celu Srbiju!

U cilju kreiranja što veće grupe plesača za obaranje Ginisovog rekorda, pripremljen je video u kome Milan Gromilić pokazuje korake koje svako može da nauči, da spreman dođe na probu i da sa ostalim Čuvarima zapleše. Video sa instrukcijama, može se pogledati na ovom linku.  Prijave se mogu slati  putem Facebook strana: The Secret of Belgrade i  Plesna škola Cha-Cha Moon, na Tviteru: twitter.com/TajnaBeograda ili na Instagramu: instagram.com/thesecretofbelgrade. Dovoljno je poslati ime i prezime, mesto boravka, e-mail i kontakt telefon. Svi plesači koji se prijave učestvovaće u novom videu za obaranje rekorda.

 Osnivač projekta je Aleksandra Kostadinović – Imaginarium Secret, koreograf je Milan Gromilić, a “Tajnu Beograda” su podržali: UŠĆE Shopping Center, Reebok, Sensation, Vapiano i plesna škola Cha Cha Moon.

Plesni projekat “Tajna Beograda” (“The Secret of Belgrade”) prvi put je predstavljen 6.jula 2015. na Aerodromu “Nikola Tesla”, gde su Čuvari Tajne pomerili granice stvarnosti, iznenadivši prisutne na aerodromu plesnim performansom.  Na taj način, prvi put u Srbiji organizuje se flash mob serija (iznenadni performansi na javnim mestima sa velikim brojem učesnika), što izaziva ogromnu pažnju na društvenim mrežama i stavlja u fokus interesovanja grad Beograd i slavljenje životne energije kroz radost plesa.

 Foto: Nenad Pavlović