Tanguango u Kolasinu

Buenos Aires u srcu Beograda

Najavljeno tango veče na Trgu republike zakazano za današnji dan, zbog kiše je odloženo za naredni petak, 18. septebar 2015. sa početkom u 19:30h.

Ideja organizatora jeste da kroz interaktivnu prezentaciju, javni čas, koncert orkestra Tanguango i plesno veče, stanovnicima glavnog grada predstavi tango kao ples ali i kao bogatu kulturu koja se iz Buenos Airesa proširila na sve krajeve sveta.

Događaj pod nazivom “Tango Fiesta” ponudiće raznovrstan sadržaj, kako za stotine stanovnika Beograda koji aktivno igaju tango, tako i za neplesače koji tek nameravaju da naprave svoje prve plesne korake. Specijalno za njih, biće organizovan besplatan javni čas, uz prezentaciju argentinskog tanga, od 19 i 30 do 20 i 30 časova.

Kako ističu u Institutu Tango Natural, ne postoji preduslov za ulazak u svet argentinskog tanga, jer je to, na prvom mestu, društveni ples koji igraju ljudi svih profila i generacija. “Za veliki broj ljudi, širom sveta, tango predstavlja način života koji u sebi objedinjuje rekreaciju, druženje, hobi ali i dobar povod za putovanja”, objašnjavaju iz jedne od najvećih tango organizacija u Evropi.

Nakon prezentacije argentinskog tanga i javnog časa, ljubitelji plesa i dobre muzike moći će da uživaju u koncertu orkestra Tanguango i milongi (plesnoj večeri), koji će trajati od 20 i 30 časova, pa sve do ponoći. Tanguango čine pet mladih dama iz Beograda koje na klaviru, violinama, harmonici i gitari izvode kompozicije Astora Pjacole, kao i tradicionalne tango numere kompozitora Karlosa Gardela, Anibala Troila, Osvalda Puljesea, Fransiska Kanara i drugih.

*Učešće u svim programima “Tango Fieste” potpuno je besplatno. U slučaju kiše, događaj će se pomeriti za naredni petak.