Naslovna konacna

Promocija knjige Crveni vrabac

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Promocija knjige kratkih priča „Crveni vrabac“ autora Nade Varničić Donžon (1951-2014), održaće se u Kući Đure Jakšića u utorak, 8. decembra u 19 časova.

Na promociji govore prijatelji autora Gordana Dmitrović, Miloš Gavanski i dr Marija Džunić Drinjaković. Kompozicije na klaviru izvodi Snežana Hadži Nikolić a odlomke iz priča čita glumica Milena Živanović.

Nada Varničić Donžon, magistar francuske književnosti predavala je francuski jezik na Pravnom fakultetu u Beogradu. Pored rada sa studentima bavila se i prevođenjem. Do sada je objavila dva udžbenika francuskog jezika Francuski jezik za pravnike (1997) i Francuski jezik u pravu (2011), a zaključak magistarskog rada Motivi smrti u romanima i pričama Andre Žida objavljen je u časopisu Bulletin des amis d’André Gide n˚89 (1991).

Zaljubljenik u književnost i pasionirani čitalac, sa posebnom strašću posvećivala se pisanju kratkih priča. Izbor priča koje su se našle pred čitaocima je njen.

„Pisanje autora pozornica je sanjarenja po nalogu detinjstva. Bojeći se vlastite hrabrosti i odrastanja, u tutnjavi očaja, prepušta nas tajnama nemuštih bića koja ne žele biti upadljiva, budući da kriju burna unutarnja zbivanja. Autorka stvaralačkom čarolijom hita po putanji učmalih zamki. Sve pršti od iščekivanja zapleta do kojeg se ne doseže. Sivkasta koprena prekriva čak i ljubičasto zelena maštanja.“