ice 1209237 1280
foto: pixabay.com

Sladoled za doručak nas čini pametnijim

Ne postoji bolji način da se započne novo jutro sa doručkom, koji prija našim nepcima i stomačiću. Pazite ovo! Da li biste smazali sladoled za doručak, kada bismo vam rekli da ledeni jutarnji zalogaji čine da budemo pametniji?

Leti nas osvežava i usrećuje, a zimi ga izbegavamo da ne navučemo prehladu. Činjenica je da skoro svaki pojedinac uživa u ovoj ledenoj grešnoj poslastici, koja donosi kilogram viška, ako se jede u neograničenim količinima. Ali, ako je smažemo ujutru na prazan stomak, šta će zanimljivo da se desi?

Prema poslednjim istraživanjima, koja su sprovedena od strane japanskih naučnika, konzumiranje sladoleda ujutru ima pozitivnih reakcija na naš organizam. Njupanje sladoleda ujutru čini da zbog toga budemo pametniji!

Japanski naučnici na Univezitetu u Tokiju su podelili učesnike u istraživanju na dve grupe. Jedna grupa je imala normalan doručak, dok je druga grupa pojedinaca jela sladoled kao doručak.

Nakon ispitivanja i proučavanja, ustanovljeno je da je grupa, koja je njupala sladoled, bila izuzetno bolja u obradi novih informacija i brže reagovala za razliku od prve grupe.

Stručnjaci i nutricionisti se i dalje slažu da je obiman i dobro izbalansiran doručak najbolji za naše zdravlje i da se započne dan ali isto tako savetuju da sa vremena na vreme možemo da uživamo u ledenoj poslastici, bez griže savesti.

Ako nam jutro započne slatko, velike su šanse da će tako i da se završi.